KECMANOVIĆ VODI PROTIV ALKARAZA

Miomir Kecmanović – Karlos Alkaraz 1:0

Tok meča:

Prvi set:

1:0 – Meč je počeo servisom Kecmanovića koji je izgubio prvi poen na meču, ali onda brzo dobio naredna četiri.

Trenutno 60. teniser sveta pokušaće da ostvari najbolji rezultat u karijeri i dođe do četvrtfinala jednog grend slem turnira. Trijumf protiv drugog tenisera sveta bio bi veliki uspeh i zbog činjenice da je Kecmanović do sada pobeđivao igrače koji su se u trenutku njihovog okršaja nalazili na šestoj poziciji ATP liste.

Popularni Miša je do četvrtog kola stigao nakon čak 14 odigranih setova. Pobedio je Josukea Vatanukija (3:1), Jan-Lenarda Štrufa (3:2) i Tomija Pola (3:2).

Sa druge strane, Alkaraz je proveo znatno manje vremena na terenu i izgubio je samo jedan set. Pobedio je Rišara Gaskea (3:0), Lorenca Sonega (3:1) i Junčen Šenga (predao posle prva dva seta).

Kecmanović će nastojati da prvi put uđe u četvrtfinale jednog Grend slema na njegovom šestom nastupu u Melburnu i 20. na Slemovima. Večerašnjim uspehom bi postao tek treći Srbin koji je ovako daleko došao u Melburnu, posle Novakovih 14 nastupa i jednog Bobe Živojinovića 1985. i pobede nad Mekenroom. Drugi put je Miša u četvrtom kolu, i ovo je time njegov omiljeni Grend slem.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare