Ukrajinka pobedila Ruskinju na AO: „Kijev nije još pao, zašto se ne priča o ratu? Nije gotov!“

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk ponovo se, posle prolaska na Australijan openu, dotakla teme rata u domovini, a onda izrazila zabrinutost da se više o tome ni ne priča u svetu belog sporta.

– Mnogi misle da je gotovo. Nešto neverovatno se desilo. Ukrajina je uspela da ne bude osvojena u tri dana, Kijev takođe. To jeste čudo, znate. Mislim da su su mnogi pomislili da priča o tome više nije čudo, pa da se ne mora govoriti. Drago mi je da ostale devojke dobro napreduju u žrebu i da mogu napominjati ovu temu – rekla je Kostjuk.

Ona je savladala baš Ruskinju, Mariju Timofejevu, sa 6:2, 6:1 i prošla u četvrtfinale prvog Grend slema.

– Imala sam dugu pauzu, nisam bila tu tri meseca. Kada sam se vratila, rekla sam „vau, dobro, sve se vratilo u normalu“. Ništa nije dobro. Nije lako da prenesem sve što se dešava u Ukrajini. Moram da stalno pratim vesti, niko me ne zove iz Ukrajine. Prenesu mi sve šta se desilo. Pokušavam da kažem ljudima sve, to mi je dužnost, a ostali teniseri iz drugih država nemaju to breme – navela je Kostjuk.

Sama je naglasila kako oseća u zavisnosti od vesti.

– Nekada nisu sjajne, promeni mi se raspoloženje i da mi vatru za borbu. Nekada mi dođe da odustanem, a nekada ne razumem zašto je svet ovakav kakav jeste. Pokušavam da prevaziđem to na više načina. Na nama je samo da nastavimo da pobeđujemo – zaključila je Kostjuk.

Iduća rivalka Ukrajinke biće Koko Gof u četvrtfinalu Australijan opena.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare