U OVOJ ZGRADI U STANU BROJ JEDAN JE ODRASLA BRENA Komšije otkrivaju i ko danas tu živi i kako pamte najpoznatiju jugoslovensku pevačicu

Lepa Brena je odrasla u Brčkom u jednoj zgradi u stanu broj jedan. Danas, nažalost taj stan nije više u njenom vlasništvu jer posle smrti oca i majke u njemu više niko nije živeo.

Komšije Lepe Brene otkrivaju za emisiju „Metar moga sela“, koja se emituje samo na Blic televiziji na MTS kanalu 115, ko je danas u tom stanu, ali i kako pamte Brenu i njenu porodicu iz perioda dok je bila mala i polako koračala ka uspehu koji je postigla.

Ekipa emisije „Metra moga sela“ saznala je da se u blizini gimnazije nalazi zgrada u kojoj je Lepa Brena odrasla, ljubazni stanovnici Brčkog su znali i koja je to tačno zgrada.

– Vidite, evo, niz ulicu i zadnja zgrada poprečna – uputila je jedna ljubazna gospođa.

A ispred njene zgrade, njene komšije i dalje ne skidaju osmeh sa lica kada se izgovori njeno ime.

– Ma znam, ali nisam znao kad sam kupio stan, iskreno, posle sam saznao, ali je zanimljivo, svima kad objašnjavam gde živim, svi znaju po tome – kaže nam jedan gospodin koji nam je otkrio i kada je Brenin stan i kome prodat.

– To je kupio neko iz inostranstva, ne znam tačno ko je i mislim da ne bude tu tokom zime. Nisam imao priliku da vidim Brenu, ja sam tu pre tri i po godine uzeo stan, tako da to je već bilo… Majka je već bila umrla, tako da niko nije ni bio u tom stanu. A taj čovek čiji je sada to stan ga je kupio, ja mislim, pre možda godinu dana, tako da nikoga od njih iskreno nisam video – kaže nam ovaj Brenin sugrađanin, a na pitanje da li ima neku poruku za Brenu sa osmehom odgovara:

– Nek navrati, da obiđe.

U stanu broj jedan nije bilo nikoga, a spuštene roletne na prozorima su bile jasan znak da dugo niko nije ni dolazio.

– Povremeno i ona dođe, ponekada, znaš, obiđe – kaže komšinica koju smo zatekli ispred ulaza u zgradu i koja se seća Brene dok je tu živela kao i njenih roditelja.

– Kako da ne, tu sam pedeset godina. Dobro, lepa žena kao i sada, pravo lepa, dobra – kaže jedna komšinica dok druga dodaje sa osmehom:

– Onda je bila lepša, bila je mlađa. Ona je lepa žena, doteruje se, ali sa mladosti se ne može starost…

Komšinice su nam otkrile i kakva je Brena kada dođe.

– Skupe se deca oko nje, leti dođe, žena je odlična, znamo je tolike godine, naša je. Ona je baš u mojoj zgradi…

Njeni roditelji su bili okej, znam joj i mamu i tatu, tu smo iz naselja. Znam da je njen otac radio u zdravstvu, a majka je, ja mislim, bila domaćica. Nije to bilo neko siromaštvo opet – otkrila nam je Brenina komšinica i drugarica iz gimnazije.

– Komšije, samo kakve mogu biti, nemam reči. Majka je bila dobra žena. Ja sam tu pedeset godina, znam – kaže jedna komšinica, a druga dodaje:

Ovde bi sa nama sedela kada je išla iz prodavnice, pričala, nije bila zanesena, sa Breninom titulom. Normalno je živela.

Jedna komšinica koju smo zatekli u prolazu samo kratko je rekla da je ponosna na Brenu.

– Bila je devojka, normalna. Ko nije ponosan u svom gradu, kad se neko digne iznad proseka – kaže komšinica dok su druge dve uglas imale poruku za Brenu:

– Ona nam je najdraža komšinica uvek bila i uvek će biti. Dok mi postojimo, mi smo već stare, ali dok mi postojimo, s njom smo. I da zna da je uvek dobrodošla.

Brenu zna i još jedna komšinica iz zgrade koja je uz njenu majku bila dok je pevačica imala poslovnih obaveza koja nam je otkirla detalje iz Breninog života koji nisu bili poznati javnosti a koje možete saznati u emisiji „Metar moga sela“ koja se emituje smao na Blic televiziiji na MTS kanalu 115 subotom u 16 sati.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare