SKANDALOZNO: Pretučeni Srbi iz Vukovara pušteni iz bolnice kako bi se zločin umanjio!

Maloletni Srbi, koji su na Badnji dan brutalno pretučeni u Vukovaru otpušteni su iz bolnice, saznaje Republika.

Petnaestogodišnji Srbi, blizanci, koji su na Badnji dan brutalno pretučeni u Vukovaru, samo zato što su govorili ekavicom, pušteni su iz bolnice, kako bi se zločin koji je učinjen umanjio i kako bi javnost prestala da se interesuje za ceo slučaj, saznaje Republika.

Naime, kako je za naš portal ispričao dobro obavešten izvor blizak porodici dečaka, majka blizanaca je veoma zabrinuta, jer su dečaci zadobili ozboiljne povrede od kojih se još uvek nisu oporavili.

– Prema priči koja je došla do porodice,iz vrha, iz Zagreba je stigla naredba da se dečaci puste, iako su u bolnicu došli sa teškim telesnim povredama. Još uvek se nisu oporavili kako treba, ali postoji težnja da se zločin umanji, pa je zato doneta odluka da se dečaci otpuste iz bolnice – priča naš izvor i dodaje:

– Takođe, prisustvo novinara ispred bolnice je od tog dana bilo povećano, pa je i to jedan od razloga što je doneta odluka da se dečaci otpuste iz bolnice, iako se još nisu oporavili. Majka je zabrinuta i uplašena, kao i cela porodica. Posle ovakvog zločina, još sad i ovo, zaista nije naivna situacija.

Podsetimo, na Badnji dan u Vukovaru došlo je do incidenta gde je teško pretučena grupa mladića, među kojima su bila i dvojica braće, srpske nacioanlnosti, samo zato što su pričali ekavicom.

–  Primili smo trojicu maloletnika, 2008. i 2009. godište. Oni su na odeljenju dečje hirurgije. Dvojica su hospitalizovana, a treći s lakšim telesnim povredama je otpušten. Od dvojice koja su ostala u bolnici, jedan ima teže telesne povrede, frakturu lobanje i kosti lica, a drugi ima lakše povrede – kontuziju glave, trbuha i grudnog koša – rekao je taj dan lekar iz KBC Osijek.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare