DEČAK UBICA NESTAO, GUBI MU SE SVAKI TRAG! Policija ga traži već 5 dana, a nema ni njegovog mlađeg brata!

Već pet dana policija traga za trinaestogodišnjim V. N., koji je u bekstvu, a juče mu se pridružio i mlađi brat Z. N. (11), piše Blic.

Ova braća predstavljaju dugotrajan problem za institucije, s obzirom da su više puta pobegla iz Centra za socijalni rad. Oni su smešteni u ovaj centar zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu i izvršili preko 40 pljački širom Novog Sada.

S obzirom na svoj uzrast, braća nisu krivično odgovorna i ne mogu biti smeštena u ustanovu zatvorenog tipa, što oni koriste kao sredstvo izbegavanja odgovornosti. Njihov beg stvara dodatne izazove za policiju, koja nastavlja sa naporima da ih pronađe.

Stariji V. N. se nakon drugog bega iz Centra za socijalni rad sa 16-godišnjim prijateljem sumnjiči za još najmanje devet teških krađa i četiri pokušaja teške krađe. Kada je konačno priveden uspeo je za manje od 24 sata da pobegne sa mlađim bratom i od tada mu se gubi svaki trag.

Mlađi brat Z. N. je uhvaćen za Božić i predat Centru za socijalni rad, odakle je pobegao za manje od 24 sata.

Izvor „Blica“ upoznat sa slučajem braće koji zadaju muke institucijama, policiji i građanima tvrdi da su policiji i Centru za socijalni rad „vezane ruke“.

– Čini se da V. N. pravi više problema od mlađeg brata, jer njega jedva da uspeju da obuzdaju i vrate u Centar za socijalni rad, dok se Z. N. jednom čak dobrovoljno vratio. Nažalost, to dugo nije trajalo i vrlo brzo je ponovo pobegao. Oni su krivično neodgovorni i ne smeju da budu smešteni u instituciju zatvorenog tipa, a zaposleni u Centru za socijalni rad ni ne stignu vaspitno da deluju na njih, jer odmah pobegnu. Zato se sada traži sistemsko rešenje – priča sagovornik.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare