Raskošna vila KLUNIJEVIH od 14 miliona dolara na udaru OLUJE HENK: Voda preplavila dvorište, slike iz DRONA otkrivaju stanje na terenu, kuća za 10 godina pretrpela SEDAM POPLAVA

Imanje Džordža Klunija i Amal Kluni pretrpelo je veliku štetu od poplava i udara usled oluje Henk koje pogodila jug Britanije zbog čega su blokirani mostovi, putevi i železničke pruge. Veliki broj ljudi ostao je bez struje, a poplavljeno je više naselja. Slike zabeležene dronom pokazuju stanje na terenu, Imanje poznatog para nalazi se na obali reke Temze, dvorac na njemu potiče iz 17. veka, a vrednost ovog luksuznog kutka je oko 14 miliona evra. Klunijevi su imanje kupili 2014. neposredno nakon to su se venčali u Veneciji.

Imanje Džordža Klunija i Amal Kluni je bilo na udaru poplava sedam puta, za 10 godina. Slike pokazuju da je dvorište odnosno raskošni vrtovi skroz pod vodom.

Poplava je njihov dom u Britaniji zadesila i u januaru prošle godine kada su teniski teren, terasa i veći deo nekadašnjeg raskošnog travnjaka bili potopljeni vodom iz obližnje reke. Pre tri godine voda je bila doprela skoro do ulaza u kuću, a nije ih zaobišla ni oluja iz februara 2020. kada su štetu pretrpeli teniski tereni, deo letnjikovca i travnjaka.

Usled snažnih padavina 2018. travnjak je bio preplavljen vodom, a 2016. tokom koje je kiša padala nedeljama, nakon što je došlo do izlivanja Temze, na udaru od poplava bila je sama vila, koju se neposredno pre toga renovirali, piše Daily mail.

Na udaru oluje Henk bila je i vila Dejvida i Viktorije Bekam u Kostvoldu, tu nekretninu kupili su 2016. za osam miliona evra, a danas kuća vredi 14 miliona evra. Dizajnerka je preko Instagrama poručila da je šteta mogla da bude i veća.

Oluja Henk donela je najsnažnije vetrove u poslednje tri decenije, u pojedinim područjima, piše The Guardian. Najveća brzina vetra od 151 km na sat zabeležena je u Nidlsu na ostrvu Vajt.

UDARNA VEST.rs (Blic Žena)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare