LIVERPUL – NJUKASL Potpuni haos na Enfildu, tri gola u sedam minuta, „svrake“ su ponovo u igri!

Fudbaleri Liverpula i Njukasla od 21 sat igraju utakmicu 20. kola Premijer lige, a tok ovog meča možete uživo da pratite putem bloga Sportala.

Tok meča:

78. minut – GOOOOL! Liverpul u pet minuta rešava pitanje pobednika. Salah je ubacio loptu sa desne strane, pronašao Gakpa, koji je precizan i donosi dva gola prednosti domaćinu.

74. minut – GOOOOL! Liverpul stiže do prednosti, strelac je Kurtis Džons. Sjajna akcija Redsa, Žota je proigrao Džonsa, a ovaj ubacio loptu u praznu mrežu gostiju.

54. minut – GOOOOL! Prednost Liverpula je trajala svega pet minuta, Njukasl dolazi do izjednačenja iz prve prave šanse. Gordon se našao u ulozi asistenta, a strelac je Isak. Krećemo od „nule“ na Enfildu.

49. minut – GOOOOL! Konačno je Liverpul probio bedem gostiju, a u strelce se upisao Mohamed Salah, na asistenciju Darvina Nunjesa.

Kraj prvog dela igre, u kom smo videli sve, osim pogodaka. Domaćin je promašio penal, pogodio stativu, poništen im je i gol zbog ofsajda, a na poluvreme se ide sa samo 0:0.

39. minut – Prečka za Liverpul! Trent je šutirao, ali njegov udarac završava na okviru gola. Jedna od mnogih prilika za Redse u prvom delu.

37. minut – VAR je sada spasio domaćina! Burn je postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda. Odluka je potvrđena i iz VAR sobe, pa je meč nastavljen.

22. minut – Brani Dubravka! Lopti je prišao Mohamed Salah, šutirao je jako po sredini, ali Slovak brani jedanaesterac. Na loptu je natrčao Arnold, ali i njegov pokušaj ide preko prečke.

21. minut – Penal za Liverpul, Botman je oborio fudbalera domaće ekipe u kaznenom prostoru.

18. minut – Poništen gol Liverpula! Domaćin je stigao do prednosti preko Luisa Diaza, ali je gol Redsa poništen, pošto se u malom ofsajdu našao Darvin Nunjez. Ostaje 0:0 u derbiju kola.

1. minut – Počeo je duel na Enfildu!

Sastavi:
Liverpul: Alison – Aleksander Arnold, Konate, Van Dajk, Gomez – Soboslaj, Endo, Džons – Salah, Diaz, Nunjez
Njukasl: Dubravka – Livramento, Šer, Botman, Burn – Majli, Gimaraeš, Longstaf – Žoelinton, Gordon, Isak

Uoči utakmice

Imali smo više nego uzbudljiv kraj 2023, a u najavi nas očekuje isti ili sličan start nove godine u Premijer ligi. I to odmah derbi na Enfildu između Liverpula i Njukasla.

Redsi s prvog mesta dočekuju uzdrmani Njukasl, koji ima čak šest poraza iz poslednjih sedam utakmica i ide na teško gostovanje u najgorem mogućem momentu.

Na sve to, Svrake imaju veliki broj povređenih fudbalera, čak osmoricu uz dugo suspendovanog Sandra Tonalija, što je hendikep i za mnogo veće timove. Ipak, ako je nešto dobro za njih to je da su uhvatile malo odmora jer im je danak uzela Liga šampiona i izazovni dueli na svaka tri dana.

S druge strane, Liverpul nije bio toliko ubedljiv ove sezone, ali i tako je lider Premijer lige i to je pomalo iznenađujuće. Ostaje da se vidi koliko će još dugo biti na tom mestu, s obzirom na to da će oko mesec dana biti Mohameda Salaha zbog Afričkog kupa nacija.

Upravo će meč sa Njukaslom biti poslednji za Egipćanina pred odlazak na afrički turnir, pa će sigurno imati motiv da ostavi što veću zalihu saigračima dok ga ne bude tu.

Opet, nešto će se pitati i gost koji će želeti da izađe iz krize, jer sigurno ne može da bude zadovoljan devetim mesto i izolacijom iz evro kupova. Bodovno izabranici Edija Haua su predaleko od Lige šampiona, ali nisu od ostalih pozicija za Evropu i sigurno će želeti što pre da se stabilizuju.

Samo što je baš loš momenat za put na Enfild…

Premijer liga, 20. kola

Subota 

Luton – Čelsi 2:3 (0:2) 
(Barkli 80, Adebajo 86 – Palmer 12, 70, Madueke 37) 

Aston Vila – Barnli 3:2 (2:1) 
(Bejli 28, Dijabi 42, Daglas Luiz 89pen – Foster 71) 

Kristal Palas – Brentford 3:1 (2:1) 
(Oliz 14, 58, Eze 39 – Luis Poter 2) 

Mančester siti – Šefild junajted 2:0 (1:0) 
(Rodri 14, Alvarez 61) 

Vulverhempton – Everton 3:0 (1:0) 
(Kilman 25, Kunja 53, Doson 61) 

Notingem Forest – Mančester junajted 2:1 (0:0) 
(Domingez 64, Gibs Vajt 82 – Rašford 78) 

Nedelja 

Fulam – Arsenal 2:1 (1:1) 
(Himenez 29, Kordova Rid 60 – Saka 5) 

Totenhem – Bornmut 3:1 (1:0) 
(Sar 9, Son 72, Rišarlison 80 – Skot 84) 

Ponedeljak 

21.00 Liverpul – Njukasl 

Utorak 

20.30 Vest Hem – Brajton

UDARNA VEST.rs (Sportal.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare