SREDIŠTE GRADA U PLAMENU: Tvrde da je ovo trenutak granatiranja Belgoroda, broj žrtava raste! (VIDEO)

Moskva optužuje Kijev da je počinio ovaj napad

Društvenim mrežama danas kruži potresan snimak koji, navodno, prikazuje trenutak eksplozije koja se dogodila u centru Belgoroda, nedaleko od ukrajinske granice, autentičnost snimaka, za sada, nije potvrđena.


Pored spornog video materijala, društvenim mrežama se šire i drugi snimci koji su, kako se tvrdi, nastali nakon udara.

Na tim snimcima vidljivi su prizori uništene zgrade i automobila u plamenu. Ruske vlasti su odmah reagovale, optužujući Ukrajinu za napad. Načelnik regiona izjavio je u početku da je dvoje dece poginulo u napadu, dok je više osoba povređeno.

Prema poslednjim informacijama, ruske vlasti tvrde da je u eksploziji poginulo pet osoba, a najmanje 25 je povređeno. Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u gradu tek nakon eksplozije, a nadležni su pozvali građane da potraže sklonište.

I dok se situacija u Belgorodu razvija, zvanični Kijev se još uvek nije oglasio u vezi sa incidentom. Napad na Belgorod usledio je dan nakon žestokog napada Rusije na Ukrajinu, koji mnogi nazivaju najtežim napadom od početka rata.

Predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, danas je izjavio da je u jučerašnjem ruskom napadu na Ukrajinu poginulo najmanje 35 ljudi.

Situacija u regionu je napeta, a svet sa strepnjom prati razvoj događaja. Pitanje odnosa između Rusije i Ukrajine postaje sve kompleksnije, dok se broj žrtava nastavlja povećavati, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare