Šapić: Može da se desi ponavljanje izbora u Beogradu, nisam siguran da bi opozicija izašla na njih

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je prilično izvesno da može da se desi da bude ponavljanja izbora u glavnom gradu jer nema skupštinske većine, ali da nije siguran da će opozicija izaći na njih.

– Nove rezultate bi proglasili nelegitimnim jer njih nije bilo, što su uradili 2020. kada su bojkotovali izbore i proglasili ih nelegitimnim. Tada su rekli da bi formiranje skupštinske većine bilo rušenje ustavno-pravnog poretka i da svaka vlada je nelegalna, a upravo ta vlada je raspisala nove izbore na koje su oni izašli – rekao je Šapić za TV Pink.

On je pozvao političke predstavnike opozicije da budu razumni jer, kako je rekao, ako nasilje eskalira, potpuno je beznačajno ko će biti gradonačelnik i ko će da formira skupštinsku većinu.

– Ako budemo sada dozvolili da se na vlast ne dolazi putem izbora u skladu sa ustavom i zakonom, imaćemo bezvlašće. Neki su, nažalost, u čitavoj situaciji izmanipulisani, posebno putem medija N1 i Nove S koji permanentno putem svojih emisija i uživo uključenja potpiruje građane na nasilje, posebno u poslednjih sedam dana – rekao je Šapić.

„Postoji velika nervoza i frustracija“

On je dodao da nikom, pa ni njemu ne bi bio dozvoljen ulazak u Skupštinu Grada Beograda da je došao praćen grupom ljudi sa motkama, bakljama i kamenicama u rukama i tražio da uđe na balkon kako bi proglasio pobedu na izborima, uz pretnju ako nas ne pustite zapalićemo zgradu.

– Očigledno je da postoji velika nervoza i frustracija, te da žele da se po svaku cenu desi neki incident kako bi onda pokušali, baš kao na primeru tragedije u vezi sa pogibijom dece, da zloupotrebe situaciju. Zaista se nadam da će se dozvati u pamet i da će shvatiti da ovo što rade može vrlo lako da se okrene protiv njih, a ako se to desi, onda znači da je celo društvo upalo u jednu ozbiljnu krizu – rekao je Šapić.

On je naglasio da je Grad Beograd, prema svim statističkim podacima, jedan od najsigurnijih gradova u Evropi, iako pokušavaju da ga predstave kao nesiguran grad.

Kako je rekao, ovde su turisti sigurni i nema dela grada u koji ne bi smelo da se ide, međutim, „ovo što se sada dešava je kršenje ustavno-pravnog poretka i pokušaj da se sruši sistem“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare