Zadar-Partizan: Crno-beli na teškom gostovanju jure 10. „recku“

Tekstualni prenos možete pratiti na Telegraf sportu

Košarkaši Partizana gostuju Zadru u okviru 13. kola ABA lige.

TOK MEČA

SASTAVI TIMOVA

Zadar:

Partizan:

PRE MEČA

Partizan je bio u seriji od devet vezanih pobeda u svim takmičenjima, ali je nju prekinuo Real Madrid, trenutno najmoćniji tim Evrope, gde crno-beli nisu imali mnogo šansi.

Zadar se pre meča oglasio porukom, a duel sa Partizanom okarakterisan je kao „veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima“.

– Stiže nam i taj dugo čekani praznik u Zadru, Badnje veče s Partizanom! Čim se pogase svetla Džibonijevog koncerta počinje raspremanje pozornice i priprema za, ipak, najveću prazničnu manifestaciju ove zime, veliki derbi sa najboljom košarkaškom ekipom na ovim prostorima. U dvorani je ostalo svega 1.500 slobodnih mesta, isključivo na tribinama sa strane, a na blagajnama bi ove nedelje i taj mali slobodni prostor trebalo da se popuni. Sve je spremno za košarkašku feštu! – saopštio je Zadar.

Sa druge strane, Željko Obradović istakao je da mu je drago što će dvorana biti ispunjena do poslednjeg mesta.

–  Divna vest za košarku je što će dvorana biti ispunjena do poslednjem mesta. Zadar je ekipa koja igra na specifičan način, igra sa mnogo energije, agresivnosti, nastoji da stigne do poena iz tranzicije. Imaju istog trenera, gotovo isti sastav kao i prošle sezone. Nemamo vremena za pripremu utakmicu, očekuje nas zahtevan posao na putu ka cilju. Zadar je poznat kao klub koji je oduvek imao izvanredne navijače i ljude koji poznaju košarku – rekao je Obradović.

U dosadašnjem delu sezone Partizan ima skor 9-3, dok je Zadar na 6-6.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare