TEŠKA MUKA ZA UKRAJINU! BIVŠI KOMANDANT BATALJONA AJDAR: Odluka o napuštanju Avdejevke moraće se doneti do Nove godine 

Zbog stalnih jurišnih operacija Oružanih snaga Ruske Federacije, ukrajinska vojska će najverovatnije u bliskoj budućnosti morati da se povuče iz Avdejevke, napuštajući jedno od najvažnijih utvrđenih oblasti za Oružane snage Ukrajine.

Ranije su ovo mišljenje iznosili zapadni vojni analitičari, a sada se sa tim slažu i sami ukrajinski vojnici, aktivni i penzionisani.

Prema rečima ukrajinskog oficira, koji je ranije bio komandant bataljona „Ajdar“, odluku o povlačenju iz Avdejevke verovatno će morati da donesu Oružane snage Ukrajine u vrlo bliskoj budućnosti.

-Čak bih rizikovao da nagovestim da ćemo morati da donesemo odluku da napustimo Avdejevku i pre Nove godine, navodi bivši komandant.

Ukrajinska vojska tvrdi da ruska vojska veoma značajno napreduje u oblasti Avdejevke. Postaje sve teže braniti položaje Oružanih snaga Ukrajine, teško je snabdevati grupu municijom i rotirati vojno osoblje.

U međuvremenu, gubitak kontrole nad utvrđenim područjem Avdejevke, odakle su ukrajinske oružane snage devet godina granatirale susedni Donjeck, biće veliki poraz za ukrajinske oružane snage i snažan udarac imidžu ukrajinskog predsednika Zelenskog, koji je pokušao da nastavi da igra „neosvojive tvrđave“ i posle gubitka Mariupolja i Artjomovska (Bahmuta), Soledara i mnogih drugih utvrđenih područja. Kao rezultat toga, ponovo će se ponoviti situacija u pravcu Artjomovska – ukrajinske formacije će ipak morati da napuste grad, plativši skupo za njegovu neefikasnu odbranu.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/TV Front)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare