Saznajemo! Malme i Bešiktaš nude milione za Saldanju: Partizanu se uveliko isplaćuje kupovina Brazilca

Letošnje angažovanje Matuesa Saldanje (24) za 1.300.000 dolara (1.200.000 evra), u finansijskom nevremenu za klub mnogi su smatrali kao hazarderski potez Partizana, ali je već u prvim mečevima za crno-bele bilo jasno da je pogođena prava meta, a to se pred početak zimskog prelaznog roka i oslikava u interesovanju i ponudama za Brazilca. Kako Telegraf saznaje, klub iz Humske na stolu već sada ima ponude od švedskog Malmea i turskog Bešiktaša koje daleko premašuju uloženi novac u fudbalera.

Konkretno, šampion Švedske Malme nudi Partizanu za Saldanju fiksnih 3.500.000 evra obeštećenja, uz to i bonuse koji podrazumevaju broj mečeva, ličnu statistiku i plasman kluba u evropska takmičenja, u visini od 1.500.000 evra, ali i procente – 20 posto od dalje prodaje Brazilca.

Sa druge strane, turski velikan Bešiktaš, čiji je generalni menadžer Samet Ajbaba prisustvovao minulom 171. večitom derbiju u kome je Brazilac bio strelac, spreman je da beogradskim crno-belima plati za Saldanju 4.500.000 evra, plus bonuse, s tim da bi cifra verovatno bila i veća kada bi Partizan zaista ušao u pregovore.

Klub iz Humske, odnosno generalni direktor Miloš Vazura, napomenuo je je javno, a i zainteresovanim klubovima da Saldanja nije na prodaju u predstojećem prelaznom roku (takođe je i sam Brazilac rekao medijima na jednom okupljanju da ne želi sada da napusti klub) i da, kada dođe vreme za tržište, Partizan neće ni ulaziti u pregovore ispod cifre od 10.000.000 evra.

Podsetimo, Partizan je letos napravio ozbiljnu „gimnastiku“ ne bi li angažovao Saldanju, jer je morao da raskine pozajmicu igrača u Nefčiju, potom i da se dogovori o otkupu sa japanskim Džef junajtedom, sa kojim je igrač imao važeći ugovor.

Ceo posao je pogurao i sam Saldanja, koji je u tajnosti stigao u Beograd i pre dogovora klubova, rešen da karijeru nastavi među crno-belima. To je, ispostaviće se, donelo benefite i klubu iz Humske i Brazilcu, koji je posle 24 odigrane utakmice, trenutno najefikasniji igrač u Superligi Srbije sa 14 postignutih golova, uz jedan pogodak u kvalifikacijama za Ligu konferencije (ukupno 15), a na to je „dopisao“ i pet asistencija.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare