Saslušana vaspitačica iz vrtića u kom je preminulo dete! Probudila ga, a onda je usledio horor!

Pre dva dana je jednogodišnji dečak preminuo u vrtiću na Novom Beogradu, a vaspitačica je na saslušanju ispričala da je mališan legao da spava sa vršnjacima, a nakon što se probudio iznenada počeo da povraća.

Kako se dalje navodi, vaspitačica je navela da je dečak zajedno sa svojim vršnjacima iz grupice u utorak oko 11 sati imao užinu, nakon čega su legli da spavaju.

– Dečak je zaspao, a posle nekog vremena vaspitačica je krenula da budi svu decu. Među njima bio je i on. Rekla je da je probudila dečaka, da se pomerio i odjednom krenuo da povraća. Ispričala je da su ona i koleginica odmah pozvale Hitnu pomoć, a za vreme dok ona nije stigla pokušale su da pomognu detetu – kaže za Blic.

Ekipa Hitne pomoći je po dolasku na lice mesta, oko 15.45 sati, bezuspešno pokušala reanimaciju mališana.

– Na telu mališana nisu uočeni tragovi nasilne smrti. Mališan je uredno primio sve vakcine – priča sagovornik za medije i dodaje da je Više javno tužilaštvo naložilo obdukciju i toksikologiju deteta kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Na rezultate toksikologije može se čekati i mesecima.

Takođe, nadležni prikupljaju sva potrebna obaveštenja i obavljaju se razgovori koji će otkriti detalje ove nezapamćene tragedije.

– Čuli smo policijske sirene, a onda su vrlo brzo stigle i ekipe Hitne pomoći. Nismo imali predstavu šta se događa. Znamo da je tu vrtić, ali da bi se takva tragedija mogla desiti, nismo ni slutili. Ovo je strašno – ispričala je jedna od stanarki okolnih zgrada koja u to vreme redovno šeta psa.

U Vrtiću je pokrenuta kontrola.

Zaštitnik građana je juče na osnovu medijskih informacija da je u utorak jedno dete preminulo u vrtiću na Novom Beogradu, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole rada predškolske ustanove u koju je dete bilo upisano.

Zaštitnik građana će, kako je saopšteno, zbog utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem izvršiti i neposredan nadzor nad radom kontrolisane predškolske ustanove. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare