PIK: Listi „Vojvodina ne sme da stane“ 67 mandata, „Srbija protiv nasilja“ osvojila 30, u skupštini još četiri stranke

Na izborima za Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, na osnovu obrađenih 1.716 od ukupno 1.776 biračkih mesta, vodi lista „Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme“ da stane sa 47,33 odsto glasova, odnosno 67 mandata.

Procenat obrađenih mesta je 96,62 odsto, a izlaznost 59,19 odsto. Rezultati nisu konačni, a preliminarni će biti utvrđeni na večerašnjoj sednici Pokrajinske izborne komisije.

Prema saopštenim rezultatima, lista „Ivica Dačić premijer Srbije“ osvojila je 5,09 odsto odnosno 7 mandata, Ruska stranka 1 odsto odnosno jedan mandat, „Nada za Vojvodinu“ 5,15 odsto odnosno 7 mandata, „Srbija protiv nasilja“ 30 mandata i Savez vojvođanskih Mađara ima 8 mandata.

Rok za prigovore u toku

Prema rečima predsednika Pokrajinske izborne komisije, Rajka Marinkovića, rok za prigovore je u toku, a na prošlim izborima, poništeno je glasanje na 24 biračka mesta.

Bilo je 57 neispravnih zapisnika, od tih 57 je veliki broj lako otklonjivih grešaka a na nekim mestima se može dogoditi ponavljanje glasanja, kazao je Marinković.

Govoreći o konačnom roku za utvrđivanje rezultata, Marinković je rekao da se čeka izveštaj lokalnih komisija a tada je obavezujuće 96 časova za konačne rezultate.

Vlada je do 31. jula u tehničkom mandatu, a prema PIK-u, sve bi trebalo da bude rešeno mnogo ranije, odnosno u narednih mesec dana.

UDARNA VEST.rs (Blic/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare