Dečaku (2) lepili usta „da ne urla dok ga biju“: Kako su roditelji iz pakla uhapšeni na rumunskoj granici?

Snimci na kojima se vidi kako roditelji iz Rumunijezlostavljaju dvogodišnjeg dečaka završio je u policiji pošto je majka mališana poslala rođacima video zapis sa željom da se sveti suprugu.

Bračni par uhapšen je na granici 16. decembra, kada su krenuli u rodni grad da tamo proslave praznike. Prethodnih godinu dana živeli su u Nemačkoj i tamo je dečak brutalno mučen i to naočigled svog starijeg brata, koji ima svega četiri godine.

Dete je navodno mučeno jer ga roditelji „nisu želeli“. Gotovo svakodnevno dečak je tučen, vezivan, zaključavan u orman, a neretko su mu lepljivu traku stavljali preko usta „da se ne bi drao dok ga tuku“.

Tokom jednog od brutalnih premlaćivanja, majka je snimila kako se otac iživljava nad dečakom. Ovi snimci stigli su do policije kad je majka dečaka nakon svađe sa suprugom u znak osvete snimke poslala rođacima u Rumuniji. Oni su šokirani odmah sve prijavili.

Roditelji su uhapšeni na granici kada su pokušali da uđu u Rumuniju. U njihovim telefonima policija je pronašla dokaze o zlostavljanju dečaka.

Prema navodima lokalnih medija, otac je na saslušanju rekao „da je majka za sve kriva jer ne može da trpi decu“.

Deca su odmah oduzeta i o njima je brigu preuzeo Centar za socijalni rad. Sada se proverava u kakvim su odnosima dečaci sa ostatkom porodice – babama i dedama, odnosno tetkama, jer bi neko od njih trebalo da preuzme dalju brigu o njima.

Danas će roditelji biti izvedeni pred sudiju.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare