PERAČI PARA UHAPŠENI U GAĆAMA Oglasio se Mup: Otkriveno kako su prevaranti muljali sa parama i ojadili firme za više od 305 miliona

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala Uprave kriminalističke policije PU za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su S. D. (33), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i pranje novca.

Takođe, policija je uhapsila još 18 osobadok se za 4 traga, zbog postojanja osnova sumnje da su, u saizvršilaštvu sa S. D., izvršili krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su: M. D. (36), F. R. (21), S. M. (42), P. R. (40), Z. F. (21), Đ. R. (34), M. Đ. (39), N. K. (19), D. J. (45), Z. R. (21), M. M. (46), E. D. (66), D. Ž. (48), E. R. (67), Lj. Đ. (35), G. M. (61), S. M. (44), M. M. (19). 

Sumnja se da je S. D., kao zaposlena u jednoj knjigovodstvenoj agenciji iz Beograda, u periodu od 4. januara do 25. novembra ove godine, kreirala naloge za elektronsko plaćanje, i prikazivanjem lažnih činjenica, dovela u zabludu zaposlene u više privrednih društava iz Beograda da su platili dobavljače, poreske obaveze i obaveze za druge javne prihode, dok su oštećeni taj novac, zapravo, uplaćivali na njene lične i račune ostalih osumnjičenih. 

Ona je, kako se sumnja, na taj način za sebe i druge pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 304.479.479 dinara.

Svi osumnjičeni su potom, kako se sumnja, taj novac koristili za lične potrebe, iako su znali da potiče iz kriminalne delatnosti. 

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare