PREDSEDNIK VUČIĆ NA PRIKAZU NAORUŽANJA VS U NIŠU: Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao – PONOS SRPSKE ARMIJE (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučićprisustvovao je prikazu protivdronskih PVO sistema, bespilotnih i upravljanih vazduhoplovnih i zemaljskih borbenih platformi kao i sposobnosti padobranskih i specijalnih jedinica, u Nišu.

Prikaz je održan na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“, a prisustvuju i ministar odbrane Miloš Vučević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, kao i ministar finansija Siniša Mali.

– Ovo je naša produkcija, sve u šta sam verovao – rekao je predsednik tokom obilaska naoružanja.

PRIKAZ VOJSKE SRBIJE

Na aerodromu je izveden prkaz PASARS-16 u različitim varijantama sa antindron sistemom: PASARS – Mistral, četvorocevac, sa novorazvijenim raketama zemlja – vazduh, radar i ometač i PASARS – 16, „nulta“ serija. Zatim ubojna sredstva rakete zemlja – vazduh RLN-RF i RLN-TK i nove rakete vazduh – zemlja, rakete ALAS i Loitering municija GAVRAN, a prikazane su i bespilotne letelice PEGAZ, SENKA sa zemaljskim stanicom, Sistem RVML-02, VRABAC, Kiler dron OSICA, naoružani dron OBAD i naoružani mini KVADRIKOPTER.

Na Vojnom aerodrmu prikazane su i kopnene besposadne platforme Mali Miloš V2, Mali Miloš V1, Mali Miloš logisticki, Mali Miloš ultra laki i Zemaljska bezposadna platforma MF Niš. Nakon toga Vojska Srbije predstaviće i Sistem za upravljanje vatrom minobacača. I 63. padobranska brigada izvešće prikaz vertikalnog i horizontalnog manevra sa helikopterom H-145, Mi-35M, Mi-17 i Mi-8, modularnog terenskog vozila MTV, borbenih vozila Miloš 4×4 i Hamer.

Nakon toga svoje sposobnosti predstavila je i 72. brigada za specijalne operacije upotrebom helikoptera M-17 i daljinski upravljive besposadne platforme Mali Miloš N/V1.

Podsetimo, predsednik Vučić je prethodno prisustvovao obeležavanju početka rada Gasnog interkonektora Srbija-Bugarska u Nišu.

Vučić je u Nišu ugostio predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva, predsednika Republike Bugarske Rumena Radeva i ambasadora Evropske unije u Srbiji Emanuela Žiofrea.

– Ovo su velike stvari za našu zemlju, do pre tri godine nismo ni imali gasovod. Nešto malo u Beogradu, a centralni deo zemlje nije ni postojao. Ovo je važno za bolje cene u budućnosti, za povoljnije cene, znači da će građani morati manje novca da daju. Važno je da imamo gasa dovoljno, zbog čistijeg vazduha, zelene energije, hvala EU, gospodinu Žiofreu, hvala svima koji su vredno radili na tome da dođemo do današnjeg dana – istakao je danas predsednik.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare