ZELENSKI TONE SVE DUBLJE: Istraživanje rejtinga pokazalo trenutan ODNOS SNAGA na političkoj sceni UKRAJINA NA PREKRETNICI

Ukrajinski portal Strana objavio je nove anketekoje su pokazale da je rejting glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog premašio pokazatelje predsednika Volodimira Zelenskog.

Tenzije u Ukrajini rastu dok se čeka na dogovor oko predsedničkih izbora koji bi trebalo da se održe na proleće, a anketa Grupe Rejtingpokazala je da bi mogla da se vodi neizvesna borba između Zelenskog i Zalužnog.

Zalužnom „potpuno veruje“ 63 odsto ispitanika, a Zelenskom 39 odsto. Glavnokomandujućem „prilično veruje“ 19 odsto ispitanika, a predsedniku 33 odsto. Generalno poverenje u glavnokomandujućeg ostaje na nivou od 82 odsto, a u šefa države 72 odsto.

Sudeći prema podacima anketa poverenje u Zelenskog značajno opada od jula 2023. godine.

Na hipotetičkim izborima na kojima bi učestvovali Zelenski i Zalužni nijedan od njih ne bi pobedio u prvom krugu. Zelenski bi osvojio 47,4 odsto glasova dok bi za Zalužnog glasalo 30,7 odsto građana. U drugom krugu glasovi bi bili podeljeni skoro podjednako – Zelenski bi osvojio 42, a Zalužni 40 odsto.

Strana napominje da Valerij Zalužni još nije izrazio svoje predsedničke ambicije.

Obično, nakon nominovanja za izbor, rejting kandidata značajno raste. To je bio slučaj i sa rejtingom Zelenskog nakon što je objavio svoju predsedničku nominaciju u novogodišnjoj noći 31. decembra 2018. godine.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Z.Ko/Strana)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare