„SRBIJA OSTAJE PRIVRŽENA POLITICI ZELENE AGENDE“ Vučić se oglasio iz Dubaija: Hvala dragom prijatelju šeiku Zajedu na pozivu FOTO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

– Hvala dragom prijatelju šeiku Muhamedu bin Zajedu i uvaženom generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija na pozivu da učestvujem na najznačajnijem i do sada najvećem skupu svetskih lidera o klimatskim promenama – istakao je predsednik i dodao:

– Ovaj Samit održava se u senci velikih globalnih sukoba i previranja, dok izazovi u očuvanju planete, kao jedinog doma za sve nas, postaju sve veći. Srbija ozbiljno pristupa ovim pitanjima i spremna je da doprinese svim inicijativama koje za cilj imaju efikasnu energetsku tranziciju, veću i ravnomerniju inkluzivnost u upravljanju klimatskim promenama, kao i odgovorno postupanje u upotrebi fosilnih goriva i emisiji ugljenika. Naša zemlja ostaje privržena politici zelene agende u koju će dodatno ulagati, svesna da sve ono što radimo danas, ostaje kao zalog generacijama koje dolaze.

Predsednik Vučić će se, nakon ceremonije otvaranja, obratiti učesnicima Samita, a planiran je i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja na marginama ovog skupa.

Ceremonija otvaranja Samita počeće u 12 sati po lokalnom vremenu (9 po srednjeevropskom), dok će obraćanje šefova država i vlada biti u 14 sati (11h).

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare