Danas ističe rok za prijavu srednjoškolaca za 10.000 dinara pomoći države! Postoji više načina da se prijavite: Ovo je sve što treba da znate

Danas ističe rok za predaju dokumenata koji su neophodni kako bi srednjoškolcima bilo isplaćeno 10.000 dinara pomoći države.

Pravo na pomoć srednjoškolci će ostvariti samo ako oni ili roditelji popune i predaju formular i saglasnost roditelja. Takođe, srednjoškolci pravo na pomoć mogu da ostvare i tako što će popuniti i online formular, a rok za prijavu u ovoj formi je do danas do podne!

Elektronski formulari

Srednjim školama u Republici Srbiji je stigao dopis u kome se navodi da je za dobijanje ove pomoći države dovoljno popuniti formular u elektronskoj formi.

Ubrzo potom su o tome obavešteni i roditelji učenika. 
Kako se još navodi, neophodno ga je popuniti do sutra u podne.

Formulari u pisanoj formi

Učenici treba da popune formular i upišu broj tekućeg računa, a ako nemaju svoj, onda broj računa roditelja.

Pored formulara roditelji će morati da popune i saglasnost. Rok za predaju oba dokumenta je petak 1. decembar. 

Dakle oba dokumenta, i saglasnost i formular, učenici moraju da odštampaju, popune i dostave razrednim starešinama, a moraju biti i potpisani od strane ovlašćenog službenika škole.

Drugi dokument, „Obrazac za dostavljanje podataka potrebnih za uplatu jednokratne pomoći u skladu sa zaključkom Vlade“, takođe popunjava roditelj deteta.

Posebne kategorije učenika

Odmah po objavljivanju podataka o dodeli jednokratne novčane pomoći srednjoškolcima nastale su brojne nedoumice. Jedna od njih je vezana za pitanja o tome da li neke posebne kategorije učenika ostvaruju pravo na nju.

Pravo na jednokratnu pomoć Vlade Srbije u iznosu od 10000 dinara, pored redovnih učenika u srednjim školama na teritoriji naše zemlje, ostvaruju i:

  • vandredni učenici
  • učenici koji pohađaju verske škole, vojne škole i internacionalne srednje škole

Takođe, ovu pomoć mogu da dobiju i đaci osmog razreda osnovne škole, ako ispune ove uslove.

UDARNA VEST.rs (Blic)


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare