Teroristički napad? Dvoje mrtvih u eksploziji na Nijagarinim vodopadima, ovo se dosad zna

FBI istražuje eksploziju vozila u sredu na graničnom prelazu mosta „Duga“ između SAD i Kanade, prema izvorima Fox News“, pokušaj terorističkog napada. Poginule su dve osobe.

Eksploziv je u tom trenutku bio u vozilu, a dve osobe koje su bile u automobilu su mrtve, rekli su izvori „Fox News“. Povređen je granični službenik.

Vozilo se kretalo iz SAD ka Kanadi i pokušavalo je da ode prema zgradi graničnog policajca, rekli su izvori.

Svi mostovi su zatvoreni u toj oblasti, a sve vladine zgrade su evakuisane, navode izvori.

Međunarodni granični prelazi između Kanade i zapadnog Njujorka zatvoreni su nakon prijavljenog incidenta, u kojem je povređena najmanje jedna osoba, 27-godišnji muškarac koji je prebačen u Memorijalnu bolnicu Nijagarini vodopadi sa lakšim povredama, uključujući bolove u leđima i lakšim povredama. Njegovo stanje nije teško.

„Terenska kancelarija FBI u Bafalu istražuje eksploziju vozila na mostu Rainbov, graničnom prelazu između SAD i Kanade u Nijagarinim vodopadima“, navodi se u saopštenju FBI.

„FBI koordinira sa našim lokalnim, državnim i saveznim partnerima za sprovođenje zakona u ovoj istrazi. Pošto je ova situacija veoma fluidna, to je sve što u ovom trenutku možemo da kažemo.“

Most mira, most Luiston-Kvinston i most Virpul takođe su zatvoreni dok se incident istražuje.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare