Prvi snimak sa Nijagarinih vodopada: Vide se velika vatra i gust oblak crnog dima

Most „Duga“ kod Nijagarinih vodopada zatvoren je za sav saobraćaj zbog eksplozije vozila ispred granične inspekcije na američkoj strani, javlja „Niagara Gazette“. FBI je situaciju opisao kao „veoma opasnu„. Pojavili su se i prvi snimci sa lica mesta.

Vozilo je eksplodiralo na mostu koji povezuje SAD i Kanadu – uz upozorenje FBI-a da je situacija „veoma opasna“, javlja „Sky News“.

Guverner države Njujork je takođe potvrdio da je došlo do incidenta kod Nijagarinih vodopada – te da vlasti „pomno prate situaciju“.

U saopštenju, guvernerka Keti Hočul je rekla: „Obaveštena sam o incidentu na mostu Reinbou u Nijagarinim vodopadima i pažljivo pratimo situaciju.

„Državne agencije su na licu mesta i spremne da pomognu.

Lokalni mediji preneli su ranije da su sva četiri međunarodna granična prelaza između SAD i Kanade u zapadnom Njujorku zatvorena u sredu zbog incidenta.

Kako javlja „Niagara Gazette“, putujući niz ulicu Nijagara, automobil je, kako se navodi, odjurio u pogrešnom pravcu u kabine za inspekciju, gde je došlo do eksplozije.

Patrolni automobili koji predstavljaju više lokalnih policijskih agencija, uključujući policijsku upravu Nijagara Fols i američku carinu i graničnu patrolu, nalaze se na licu mesta nakon incidenta za koji su svedoci rekli da se dogodio u sredu oko 11.20 časova po lokalnom vremenu.

Kapetan Policijske uprave Nijagarinih vodopada koji je usmeravao vozače i pešake u blizini inspekcijskog centra na raskrsnici Nijagarine ulice i Bulevara Reinbou rekao je da ne može da komentariše situaciju pre nego što je rekao novinaru da treba da napusti to područje jer je „opasna situacija“.

Dva svedoka koja su bila prisutna na tom području kada se incident dogodio izjavila su da su čuli jaku buku koja je zvučala kao eksplozija i da su u sredu ujutru videli veliki oblak dima u blizini inspekcijske stanice neposredno pre nego što je policija stigla na lice mesta.

Ivan Vitalij, posetilac vodopada iz Ukrajine, rekao je da su on i njegov prijatelj bili u prodavnici u ulici Nijagara broj 400 kada su primetili automobil kako izlazi sa parkinga i kreće prema mostu. Vitalij je rekao da su se on i njegov prijatelj spustili do područja mosta gde su primetili nešto što je izgledalo kao isti automobil u plamenu blizu ulaza na most.

„Čuli smo da je nešto eksplodiralo. Videli smo vatru i veliki, crni dim“, rekao je on.

Stanovnik Nijagarinih vodopada Dan Ziraldo rekao je da je napuštao parking ispred kazina „Seneca Niagara“ u Nijagarinoj ulici, kada je primetio nešto što je izgledalo kao gust oblak dima koji dolazi iz oblasti u blizini mosta „Duga“.

Zilardo je rekao da se spustio do raskrsnice Bulevara Reinbou i Nijagarine ulice, gde je video nešto što mu je ličilo na zapaljeni automobil.

„Izgledalo je kao da je vozilo upravo udarilo u most“, rekao je on.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare