„Proleteo je sa 170 km/h, a onda sam video veliku buktinju i čuo eksploziju“: Svedok o incidentu na Nijagari

Dve osobe stradale su danas u eksploziji automobila na mostu koji spaja SAD i Kanadu, kod Nijagarinih vodopada, u incidentu za koji je „Fox News“ javio da je, prema izvorima te televizije“, bio „pokušaj terorističkog napada„. Čitav incident videlo je i dvoje slučajnih prolaznika.

Par koji je bio u poseti iz Kičenera, u kanadskoj pokrajini Ontario, bio je svedok eksplozije vozila na mostu „Duga“ na Nijagarinim vodopadima, javlja WRGZ.

Majk Ginter je rekao da su on i njegova supruga bili blizu mosta kada su videli kako jure vozilo kako dolazi ka granici, skrenulo je, udarilo u ogradu pre nego što je „odletelo u vazduh“. Ginter je rekao da je vozilo bilo vatrena lopta i da je svuda bilo dima.

„Supruga i ja smo šetali glavnom ulicom, kada je brzinom od oko 170 kilometara na sat proleteo automobil. Jedva smo ga i videli. Toliko brzo je išao. Ispred njega je bio drugi automobil koji je zaobišao i onda je izgledalo kao da je uradio u ogradu. Tada se zapalio, a automobil je poleteo u vazduh. Buktinja je bila viša od deset metara. Nikada nisam video ništa slično, bilo je zaista neverovatno“, rekao je Ginter.

Kako je dodao, čini mu se da je automobil udario u ogradu, koja je sada oštećena, a da je od tog udarca poleteo u vazduh, posle čega je video buktinju i dim.

Ginter je ispričao da je trebalo oko deset minuta da na lice mesta dođu jake policijske snage.

On je rekao da je čuo jaku eksploziju.

„Kada sam ga video bilo mi je jasno da neće stati. Išao je suviše brzo“, ispričao je ovaj očevidac i dodao da za automobilom koji je izazvao eksploziju pre iste nije jurilo ili pratilo neko drugo vozilo, pa ni policijsko, odnosno da nije bilo potere.

„Znam samo da sam se pomolio da niko drugi nije nastradao, jer da mu se bilo ko našao na putu ne bi ostao živ“, dodao je on.

https://youtube.com/watch?v=cV70TWa4pGA%3Fshowinfo%3D0%26rel%3D0%26hd%3D1%26feature%3Dplayer_detailpage

Kako je rekao, na lice mesta prvo su stigle ekipe vatrogasaca, a za njima „sve vrste policije“, da bi na kraju stigle i ekipe Hitne pomoći.

„Dao sam broj telefona policiji, pošto sam video šta se desilo. Rekli su mi da će me zvati ako bude bilo potrebe“, ispričao je ovaj očevidac.

FBI je saopštio da istražuje eksploziju vozila koja se dogodila na mostu „Duga“.

Svi međunarodni mostovi, Most mira, Rainbov i Leviston-Kueenston su zatvoreni dok organi za sprovođenje zakona istražuju.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare