Nema više odlaganja utakmica u Superligi zbog snega

Utakmice Superlige Srbije neće više biti moguće odložiti zbog snega, zaleđenog terena i loših vremenskih uslova, otkriva Informer.

Svima nam je več dobro poznato da kako dođe novembar i počnu kišpe i snegovi, usledi makar jednom odlaganje utakmica Superlige, jer teren nekog stadiona nije u dobrom stanju. I nije ni čudo, jer zaista većina terena deluje neupotrebljivo posle malo jače kiše ili malo većeg snega. Ono što ovu jesen i predstojeću zimu razlikuje od prethodnih, jeste što Srbija ima tri nova stadiona sa grejačima terena i na njima će u svakom momentu biti moguće odigravanje utakmica.

Relč je o stadionima „Lagator“ u Loznici, „Dubočica“ u Leskovcu i „Kraljevica“ u Zaječaru. Prema rečima našeg izvora iz Fudbalskog saveza Srbije, ukoliko neko ne bude mogao da igra na svom terenu moći će da bude domaćin na nekom od pomenutih stadiona.

– Svake sezone imali smo barem po jednom, a uglavnom i više puta odlaganje utakmica zbog lošeg terena. Čim padne sneg, pojavi se neki klub koji ne može da igra utakmice. Ili je zaleđeno ili je blato. Toga ove sezone neće biti, jer imamo tri stadiona koji su napravljeni tako da tereni imaju grejače i uvek je moguće obezbediti uslove za odigravanje utakmica –objašnjava izvor.

Opcija da neko ne želi da bude domaćin u Zaječaru, Leskovcu ili Loznici neće biti prihvatljiva.

– Raspored mečeva je gust, nema potrebe da se odlaže ako već imamo kapacitete. Moraće da se igra, a klubovi koji eventualno ne budu mogli na svojim stadionima da igraju neke utakmice, moći će da biraju na kojem od ova tri žele da budu domaćini – zaključio je izvor Informera.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare