„ŽESTOKI MOMAK“ SA KARABURME Ko je Aleksandar Vavić iz društva uhapšenog Gvozdena: Trojica braća Vavić sa debelim dosijeima, Velja Nevolja se hvalio da je prebio najstarijeg

Nekada navijač Zvezde, pa Partizana, žestoki momak sa Karaburme – Aleksandar Vavić našao se u društvu Gvozdena Jovanovića, sina poznatog Surčinca, kada su ga uhapsili na Novom Beogradu. Vavićevo ime se povezuje sa Južnom tribinom, spominjao se na suđenju Veljku Belivuku, a iza njega i njegove braće Nikole i Đure postoji pozamašan krivični dosije.

Gvozden Jovanović i njegov telohranitelj Zoran J.uhapšeni su 9. novembra na Novom Beogradu, dok su, kako su pisali mediji, bili u društvu Aleksandra Vavića i Nikole Narančića.

Obojica se dovode u vezu sa Južnom tribinom, a Narančić je sin biznismena Milana Narančića Limuna, koji je 2017. ranjen u vatrenom obračunu i koji se povezivao sa surčinskim klanom.

Braća Vavić sa punim dosijeima

Aleksandar Vavić je nekada bio vatreni navijač Crvene Zvezde, a zatim je prešao na Južnu tribinu. Bio je visoko pozicioniran u partizanovoj navijačkoj frakciji Alkatraz,koju je predvodio sa ubijenim Ljubomirom Kićom Markovićem, a tu je bio i Đorđe Prelić – obojica su osuđeni za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

U februaru 2012. godine Vavić je osuđen jer je u januaru 2005. godine na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića, zbog ižvrljanog grafita. U vreme izvršenja tog dela Aleksandar je bio navijač Zvezde i nedugo posle toga prešao je na južnu tribinu.

Aleksandar je najstariji od trojice braća Vavić. Srednji brat Nikola Vavić i najmlađi Đuro Vavić su takođe poznati nadležnim organima i široj javnosti.

Stopama najstarijeg brata krenuo je i srednji brat Nikola, koji prednjači po broju incidenata. On je 2018. godine osuđen na šest meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog prebijanja devojke ispred jednog beogradskog splava, a prve beleške u krivičnom dosijeu datiraju iz 2008. godine, kada je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti.

Iduće godine već je privođen zbog trgovine narkoticima i držanja oružja zbog čega je 2010. godine osuđen na tri i po godine zatvora.

Nikola Vavić je ranjen 2017. godine ispred poznate diskoteke na Terazijama, zbog čega je bio hapšen Lazar Vukićević, za čije ubistvo se sada sudi klanu Belivuk.

I najmlađi brat Đura Vavić osuđivan je za više krivičnih dela. Uhapšen je 2011. zbog sumnje da je otimao dilere koji su odbijali da rasturaju heroin za ekipu s Karaburme. Naime, on se tada sumnjičio da ih je sa saučesnicima odvozio na periferiju grada i nad njima se fizički iživljavao sve dok ponovo nisu pristajali da rade. Kod Đure je tada pronađen pištolj.

Uz to, pokušan je i atentat na njega u oktobru 2014. godine, kada je na njega dok je vozio automobil ispaljeno više hitaca.

Demoliran lokal, osuđeni Belivukovi vojnici

Braća Vavić su se povezivala i sa postavljenom bombom ispod automobila koji je u vlasništvu Milorada Vukićevića, a vozio ga je njegov sin Lazar. Upravo zbog sukoba koji je datirao iz 2017. sa Nikolom Vavićem, braća su povezivana sa osumnjičenima za postavljanje bombe.

Vavići su bili u sukobu i sa ekipom Veljka Belivuka, još iz perioda kada je na tribini bio ubijeni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Usledila je borba i prevlast nad Južnom tribinom, a sve je eskaliralo demoliranjem kafića koji je u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Tako je 2013. godine demoliran kafić „Holivud“ u vlasništvu najstarijeg Vavića, a zbog čega su osuđeni navijači tada navijačke grupe Janjičari, među kojima su i Boris Karapandžić i Aleksandar Vučeljić, koji su sada na optuženičkoj klupi sa klanom Velje Nevolje i Marka Miljkovića.


Belivuk: „Prebio sam najstarijeg Vavića“

Nakon što je svoj iskaz dao Milorad Vukićević, otac Lazara Vukićevića za čije monstruozno ubistvo se sudi klanu Belivuk – Miljković, spomenuta su i braća Vavić.

Milorad Vukićević je spomenuo sukob njegovog sina sa braćom Vavić i rekao je Miljkoviću da su tada u diskoteci bili „njegovi sledbenici – braća Vavić i sin od nekog Limuna“.

Miljković i Belivuk su reagovali na aludiranje Vukićevića da su njih dvojica dobra sa Vavićima, te je tako Velja Nevolja istakao da je prebio Aleksandra Vavića.

– Ovde priča za Vavića, ja sam lično prebio najstarijeg, odgovarao sam za paljenje kafića. Mi sa braćom Vavić da budemo dobri? Pa to je nemoguće – rekao je Belivuk.

Miljković je takođe potvrdio da njegova grupa nije dobra sa braćom Vavić, te je podsetio na demoliranje kafića.

– Ja dobar sa Vavićima, Limunom, glupost, ja držao obezbeđenje? Ovaj čovek ne zna šta priča, kako Vavići, kada je Karapandžić osuđen za napad na njih – naveo je Miljković prilikom iznošenja primedbi na iskaz Milorada Vukićevića.

Uhapšeni Gvozden Jovanović, koji je bio u društvu Aleksandra Vavića, sin je poznatog Surčinca Ljubomira Jovanovića zvanog Stakleni, koji je od rane mladosti poznat nadležnim organima. On je bio blizak prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, a nakon pokušaja atentata na njega u Surčinu 3. avgusta 2002. godine, kada je ubijen Ivica Nikolić, Jovanović je dobio status zaštićenog svedoka.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare