UŽIVO SKUP LISTE „SRBIJA NE SME DA STANE“ U SMEDEREVU: Vučić pozdravljen gromoglasnim aplauzom, hala tesna da primi sve građane

Predizborni skup liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ počeo je danas u Smederevu, a okupljenim građanima će se obratiti Aleksandar Vučić, kao i predsednik SNS Miloš Vučević.

12.23 – Vučić se obratio građanima ispred hale

Predsednik Vučić je rekao građanima ispred hale da će se uvek boriti za njih.

– Živela Srbija, idemo da se borimo – kratko je poručio predsednik, i uputio se u halu gde je pozdravljen gromkim aplauzom.

12.20 – Tatjana Macura: Lista „Srbija ne sme da stane“ okuplja najkvalitetnije ljude

Predsednica udruženja Mame su zakon, i kandidatkinja na listi „Srbija ne sme da stane“, Tatjana Macura, poručila je da ta lista okuplja izuzetno kvalitetne ljude.

– U duboko podeljenom društvu, koje često nepotrebno insistira na razlikama, znala sam da će moja odluka naići na podeljene reakcije. Ja ne kandidujem sebe, Tatjanu Macuru, ne majku, ne aktivistkinju, već kandidujem ideju i viziju – Srbije u kojoj je dijalog moguć – kazala je ona.

Ne odustajemo od cilja da se porodični život u Srbiji učini kvalitetnijim i sigurnijim, kaže Macura.

– Ja sam svoje prvo dete rodila 2007. godine. Tada je država davala 20.000 dinara. Danas je ta cifra desetostruko veća. To će ohrabriti građane da rađaju decu. Država danas odvaja i značajna sredstva za kupovinu prve nekretnine – kaže ona.

Dodaje da je čak 415 porodica u Srbiji dobilo svoj krov nad glavom zahvaljujući toj meri države.

– Moj i vaš zadatak je da 17. decembra glasamo za Srbiju koja neće stati, da zaokružimo ovu veoma važnu priču i dovedemo je do kraja. Danas je Srbija regionalni lider, sa najvećim povećanjem stope fertiliteta, ona danas iznosi 1,63. Država ima snažnu ulogu u izgradnji jakog društva – istakla je Macura.

12.13 – Dr Valentina Opančina: „Mi smo snaga Srbije“

Dr medicinskih nauka i diplomirani pravnik Valentina Opančina obratila se okupljenim građanima.

– Neću vam se danas obraćati kao lekar i pravnik, već kao vaša sugrađanka. Država smo mi, njeni građani, i institucije koje predstavljamo. Mi smo snaga Srbije i najvažniji resurs – rekla je ona.

Dr Opančina je istakla da iako je živela u inostranstvu, rešila je da se vrati i radi u Srbiji.

– Srbija je moja otadžbina, moja porodica. Zato sam se vratila, a Srbija to ume da nagradi! Vlada Srbije i predsednik Vučić omogućili su nam da imamo najsavremeniju opremu, kako bi mi radili u najboljim uslovima, a vi građani imali pravo na najbolje lečenje – kazala je mlada doktorka.

Volontirala sam gotovo pet godina, ali nisam želela da idem u inostrantstvo, dodaje ona.

– Nisam pobegla, ostala sam da se borim, a Srbija me je za to nagradila. Vlada Srbije je donela odluku o zapošljavanju mladih lekara. Ugovor mi je lično uručio predsednik Aleksandar Vučić, i satisfakcija tog trenutka je nadomestila godine stresa i neizvesnosti – istakla je dr Opančina.

Srbija je jedina u regionu suzbila trend odlaska mladih medicinskih radnika u inostranstvo, kazala je mlada doktorka.

– Upravo u teškim trenucima imamo priliku da Srbiji pokažemo odanost. Ja sam to pokazala kroz vredan rad, odgovornost i stalnim usavršavanjem. Na tom putu nema stajanja, jer Srbija ne sme da stane – zaključila je dr Opančina.

12.10 – Počeo skup u Smederevu

Skup liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ počeo je u Smederevu intoniranjem državne himne „Bože pravde“.

Uz veliki broj građana skupu prisustvuju i predstavnici Srpske napredne stranke.

11.53 – Domaćinski doček za Vučića

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare