MATEJA KAO I KOSTA KECMANOVIĆ – PIŠTOLJ UZEO IZ KUĆE! Isplivali detalji ubistva u školi – srpski dečak je još jedan maloletni ubica koji je UBIO DRUGA 

Nemački mediji objavili su vest u petak o ovom užasnom zločinu u školi.

Dečak Mateja Z. (15) koji je u četvrtak u školi Waldbachschule u Offenburgu (Baden-Württemberg) pucao i ubio svog druga iz razreda nemački je državljanin srpsko-kosovskog migracijskog porekla.

Tu vest su u petak objavili nemački mediji nakon što se saznalo za užasan zločin u nemačkoj školi. Mateja Z. (15) je osumnjičen da je pištoljem ubio svog kolegu iz razreda Pawlosa (15). Prema sadašnjoj istrazi, žrtva je pogođena u glavu s dva hica.

Nemački mediji, pa i Bild, za 15-godišnjaka pišu da je ubica Mateja Z. Počinilac je to učinio, navodno, iz ljubomore. Zbog čega je bio ljubomoran, još nije objavljeno.

Prema informacijama nemačke agencije (dpa), vatreno oružje je stara beretta 765. Još nije poznato je li oružje bilo u legalnom posedu niti je li došlo do kršenja Zakona o kontroli oružja. Kako su u petak objavili istražni organi, pištolj je verovatno poticao iz ličnog okruženja navodnog počinioca. To se takođe odnosi i na municiju. Navodno je tinejdžer uzeo pištolj iz svoje kuće. Bild, čiji su novinari razgovarali s majkom uhapšenog mladića, piše kako je oružje kojim je počinjeno ubistvo nasleđeno od deda 15-godišnjaka.

Kako pišu nemački mediji, nakon kobne pucnjave u školi u Offenburgu, stižu nove informacije o tragičnom slučaju. Objave iz okruženja osumnjičenog na društvenim mrežama pokazuju da je upravo 15-godišnjak koji je u četvrtak pucao u glavu kolegi iz razreda.

Na pitanje medija, državni tužilac nije želio ni potvrditi ni demantovati ovu informaciju.
Nemački mediji su uspeli pronaći Instagram profil navodnog osumnjičenog. Dečak u svojim informacijama na Instagramu kao starost navodi 15 godina, a na profilu ima zastavu Srbije i Kosova.

Otac navodno osumnjičenog, koji ima kompaniju u Offenburgu, nije želeo ništa da komentariše u telefonskom razgovoru. Brojne objave u komentarima, a koje pišu komentatori iz žrtvinog okruženja na društvenim mrežama upućuju da je 15-godišnjak počinilac.

Policijska istraga o pucnjavi u školi u Offenburgu i dalje je u punom jeku, rekao je portparol policije.

Ispalio mu dva hica u glavu

Kako je Fenix-magazin.de već ranije pisao, u četvrtak oko 12 sati učenik je ušao u učionicu, prišao svom kolegi iz razreda i pucao mu u glavu. Dečak je preminuo u bolnici.

Policija je zasad objavila da je nakon pucnjave osumnjičeni počinilac na hodniku udario učiteljicu u glavu i lakše je povredio. Opasne situacije postao je svestan otac jednog učenika koji se zatekao u školskoj zgradi.

Prema saopštenju policije, on je uspeo da nagovori naoružanog učenika da odloži vatreno oružje. Zbog toga je navodnog počinioca, koji je odustao od opiranja i bekstva, držao do dolaska policije nekoliko minuta kasnije.

Škola je u petak ostala zatvorena. Grad Offenburg ponudio je psihološku pomoć pogođenim roditeljima, njihovoj deci te učiteljima i ostalim radnicima koji rade u školi. Petnaestogodišnjak je i dalje u pritvoru. Protiv njega se vodi istraga zbog ubistva iz nehata.

UDARNA VEST.rs (Republika.rs)



Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare