DRAMA U NEMAČKOJ: Naoružani muškarac se zabarikadirao u kući, ispalio 15 metaka na policiju! Žena i dete pobegli!

U nemačkom gradu Vijericu u pokrajini Brandenburg odigrava se prava drama, koja je počela u petak oko 13.45 sati. Kako pišu nemački mediji, sve je počelo kada se naoružani muškarac zabarikadirao u kući sa detetom i pucao na policiju.

Policija je pokušala da upadne u kuću oko 16.11, ali je napadač pucao na njih.

Ovog puta čovek je povukao obarač u kući čak 15 puta. Nejasno je šta je tačno stajalo iza pucnjave. Nije bilo povređenih policajaca. Kako Bild prenosi, policija je i dalje u kući.

U kući su bili i dete i njegova majka, ali su uspeli da pobegnu, javlja nemački list.

Počinilac preti da će razneti kuću

Prema informacijama Bilda, muškarac je pretio da će mu razneti kuću ako mu policija priđe. Zbog toga je postavio mine. Takođe se navodi da se u njegovoj kući nalazi nekoliko vatrenog oružja. U policiji nisu želeli da komentarišu.

Okidač incidenta koji traje duže od 24 sata je, navodi Bild, spor o starateljstvu nad detetom.

Bild je razgovarao sa komšinicom Nikol Hentšel (44).

„Poznajem čoveka, živim 20 metara od njega. Živeo je ovde nekoliko godina, uvek je bio prijateljski nastrojen i nikada se nije isticao kao neprijatan. Njegova partnerka je raskinula sa njim i povela decu sa sobom. Večeras nisam oka sklopila. Policija je bila svuda u selu. Oko 12.30 časova iznenada sam čuo 20 do 30 pucnjeva! Ludost!“, rekla je.

Policija je za Bild potvrdila da je u subotu uveče došlo do razmene vatre uz nekoliko hitaca. Srećom, niko nije povređen.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Nova/Bild)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare