(UŽIVO) ŽREB ZA ZAVRŠNI TURNIR: Đoković nestrpljivo čeka protivnike! U Torinu mu samo jedna pobeda DONOSI MNOGO!

Srpski teniser Novak Đoković, saznaće uskoro protivnike na završnom mastersu u Torinu.

Novak je u fazi karijere kada pažljivo bira na kojim turnirima će da se pojavi, a završni turnir definitivno je jedan od bitnijih na kojima ćemo ga gledati.

Žreb počinje u 15.30 časova.

Turnir počinje 12. novembra u dvorani „Pala Alpitur“ i na njemu će igrati osam najboljih tenisera u 2023. godini.

Novak koji brani titulu i 1.500 bodova, učvrstio se na najnovijoj ATP listi na prvom mestu, ali i dalje nije obezbedio vrh liste na kraju godine. Za to mu treba jedna pobeda u grupi u Torinu.

Sistem takmičenja je isti kao prethodnih godina. Najboljih osam tenisera su svrstani u četiri „šešira“, po dvojica. Žreb će odrediti dve grupe sa po četvoricom, koji će se boriti za polufinale.

Jasno je da Novak u grupi neće moći da igra protiv ljutog rivala Karlosa Alkaraza, jer se njih dvojica nalaze u prvom šeširu, a veliko je pitanje ko bi od ostalih tenisera bio najpoželjniji rival.

U drugom šeširu se nalaze Danil Medvedev i Janik Siner, u trećem su Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas, a u četvrtom Saša Zverev i Holger Rune.

Hubert Hurkač je rezerva u slučaju da neko od igrača otkaže učešće.

Kakav učinak Novak ima protiv svojih potencijalnih rivala? Kada se pogleda drugi šešir – protiv Medvedeva je Đoković igrao 15 puta i ima deset pobeda i pet poraza, dok je sa Sinerom snage odmeravao u tri navrata i ima isto toliko pobeda.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare