DRON GAĐAO AMERIČKU VOJNU BAZU! Sirene za vazdušnu opasnost u ambasadi SAD

Večeras se dogodio napad na bazu Al Harir u severnom Iraku, u kojoj se nalaze američke snage.


Prema navodima Rojtersa, napad je izvršen od strane naoružanog drona, a pozivajući se na neimenovane izvore, agencija prenosi da su se u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Bagdadu oglasile sirene za vazdušnu opasnost. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama ovog napada.

Poslednjih nedelja, američke i međunarodne snage koje se nalaze u Iraku i Siriji su u stanju pripravnosti zbog velikog broja napada na njihove baze. Ovo je rezultat rata koji je izbio između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas. Prema izveštajima, u poslednje vreme se intenziviraju napadi na baze američkih i međunarodnih snaga, a za većinu njih odgovornost preuzima militantna grupa „Islamski otpor u Iraku“. Oni navode da su ovi napadi odgovor na američku podršku Izraelu u ratu protiv Hamasa.

Osim toga, britanska agencija Rojters navodi da su se u američkoj ambasadi u Bagdadu oglasile sirene za vazdušnu opasnost, ali za sada nema potvrde o eventualnim žrtvama. U međuvremenu, američke snage u Iraku i Siriji su u pojačanoj pripravnosti, a očekuje se da će se situacija dalje razvijati u narednim danima.

Ovaj napad na bazu Al Harir je samo jedan u nizu napada koji su se dogodili u proteklom periodu. Ono što zabrinjava jeste što su napadi sve češći i intenzivniji, a velika je verovatnoća da će se situacija dodatno zaoštriti u narednim danima.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare