EPS uveo novinu: Brzi pristup računu, lako e-plaćanje i uvid u uplate iz prethodne tri godine

Od danas, 1. novembra, građanima Srbije i korisnicima interneta dostupan je novi portal EPS-a, gde će moći da preuzmu račun i plate ga onlajn, i pre nego što im račun stigne na adresu.

Uvid u račun je od 1. novembra dostupan svim korisnicima“, saopštili su iz Elektroprivrede Srbije, a do kraja godine najavljuju i mogućnost reklamacije preko portala.

Početkom 2024. trebalo bi da bude dostupna i mobilna aplikacija.

E-račun i plaćanje na sajtu – umesto u poslovnici – jeste novina koju su uvele mnoge firme, jer omogućava korisnicima da lakše organizuju svoje vreme.

Iz EPS-a kaže da će ova promena domaćinstvima i malim kupcima električne energije olakšati plaćanje računa za struju. Jednostavno, Uvid u račun je portal koji omogućava da preuzmete račun onlajn.

Korisnici koji budu koristili novi portal moći će, ističu iz EPS-a, da bezbedno i brzo elektronski plate račun, bez odlaska do poslovnice, a na raspolaganju im je sistem za instant plaćanja (IPS skeniraj) i plaćanje platnim karticama Dina, Visa i MasterCard.

„Aktiviranjem jedinstvenog portala sa radom će prestati dosadašnji regionalni portali, a njihovi korisnici će registracijom na novi portal dobiti pristup tehnički unapređenoj verziji sa novim korisničkim funkcijama“, navodi se u saopštenju.

„Pokretanjem novog, savremenog i efikasnog elektronskog servisa, Akcionarsko društvo Elektroprivreda Srbije unapređuje poslovanje, razvija nove usluge i poboljšava kvalitet postojećih servisa za kupce električne energije. Domaćinstva i mali kupci sada će imati brz i jednostavan pristup e-računu, odmah po formiranju mesečnog zaduženja, pre štampanja i distribucije uobičajenom poštom.Dodatne funkcije portala omogućavaju uvid u arhivu računa i uplata iz prethodne tri godine, kao i detaljan pregled potrošnje po zonama i tarifama“, dodaju.

UDARNA VEST.rs (Telegraf)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare