ISTRAGA JEZIVE PUCNJAVE U OBRENOVCU DOVELA DO NOVIH TRAGOVA! U Matiju ispalili četiri metka! Obračun između zavađenih klanova se nastavlja?

Matija S. (27) je odranije poznat policiji zbog različitih krivičnih dela, a posle ranjavanja odbio je saradnju sa njima.

Matija S. (27) koji je ranjen u noći između subote i nedelje, oko jedan sat posle ponoći, u mestu Stubline kod Obrenovca, odranije je poznat policiji. 

On je prijatelj sa osumnjičenim za kojim se traga zbog ubistva u Obrenovcu, koje se dogodilo početkom oktobra. Policija trenutno istražuje da li su ova dva obračuna povezana, nezvanično saznaje 24sedam.

Policija je pronašla i automobil ranjenog Matije u kome su bili tragovi krvi. Uzeti su uzorci za DNK analizu i rezultati se očekuju.

Podsetimo, radnik obezbeđenja Stevan Stevanović Japanac (36) iz Obrenovca,  ubijen je 8. oktobra ispred jedne diskoteke.

Nastradali muškarac upucan je u noći između subote na nedelju, sa brojnim prostrelnim ranama prevezen je u Urgentni centar na reanimaciju, ali je uprkos naporima lekara izgubio život.

Ranjeni Matija S. iz mesta Stubline pogođen je sa četiri metka u noge i stomak i prevezen je u bolnicu, ali je, prema pisanju medija, odbio svaku saradnju sa policijom.

Prema nezvaničnim informacijama, Matija ima krivični dosije i protiv njega su ranije podnošene prijave zbog tuče, razbojništva i krivičnih dela koja se vezuju za narkotike. Jedno vreme navodno je proveo i u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Motivi napada trenutno nisu poznati, a policija istražuje da li je u pitanju osveta ili je, pak, reč o obračunu između zavađenih obrenovačkih kriminalnih grupa.

Izvori tvrde da je Matija S. navodno dobar prijatelj sa braćom koja su umešana u pucnjavu u Obrenovcu u kojoj je ubijen Stevan Stevanović (46), zvani Japanac, 8. oktobra ove godine. 

Vukašinu P. (23) i Dušanu G. (21) po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određen je pritvor do 30 dana jer se sumnja da su učestvovali u ubistvu radnika obezbeđenja diskoteke. 

Tada je prvo izbio sukob u jednom obrenovačkom kafiću, a dan kasnije Stevanović je teško ranjen dok je obezbeđivao noćni klub „Najt“ u obrenovačkom naselju Rojkovac. Teško ranjeni čovek prebačen je u beogradski Urgentni centar, gde je preminuo.

Policija je imala informacije ko je učestvovao u tuči i pucnjavi u kojoj je usmrćen Stevanović, ali je jedan od osumnjičenih uspeo da umakne i još je u bekstvu.

Policija za ovu grupu sumnja da se bavi i iznudama, pa je moguće i da je to jedan od motiva  napada na Matiju S.

Navodno ne pripadaju nijednoj većoj kriminalnoj grupi niti su povezani sa navijačima, ali, prema nekim informacijama, imaju podršku pojedinih inspektora obrenovačke policije. Navodno je pre nekoliko godina jednom od njih oduzet „audi A3“, ali ga je kasnije policija vratila.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare