„UBICE ĆE PLATITI ZA MASAKR“ Premijer Izraela se obratio svetu: „Ovo je misija mog života, pobedićemo!“

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je večeras na konferenciji za novinare – prvoj od početka rata 7. oktobra – da je cilj „uništenje sposobnosti Hamasa“ i oslobođenje talaca.

– Oni žele da se bore protiv neprijatelja koji napada našu decu, prijatelje, roditelje. Mi ih ohrabrujemo, a oni su trenutno u Gazi ili oko Gaze. Uvek smo ponavljali da im nikada više nećemo dozvoliti teror, a nikada više“ je sada. Izrael će ukinuti ovo zlo kako bi unapredio čitavo čovečanstvo. Ovo je naš drugi rat za nezavisnost. Mi ćemo spasiti našu zemlju. Borićemo se u vazduhu, zemlji i borićemo se i pobedićemo. Ovo je misija mog života. U vaše ime i ime svih. Verujem u borce i komandante, snage, Mosad i njegove ljude i sve odbrambene sisteme. Zajedno ćemo postići pobedu. Spremni smo na sve. Ova misija je nacionalni prioritet – rekao je Hetanijahu.

„Pripremamo ceo front“

On je dodao da da će rat biti dug i pozvao stanovništvo da pređe u bezbednu zonu.

– U ovom trenutku pripremamo ceo front – sever, centar i jug. Biće ovo dug rat. Trebalo bi da imamo strpljenja. Spreman sam da se uverim da će ubice platiti cenu za masakr – rekao je premijer Izraela. 

Najnovije informacije o dešavanjima u Izraelu, čitajte u našem blogu.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare