VOLEO JE KAO BOGA I TRAŽIO DA JE ISKLJUČE S APARATA: Posle Nataše nijedna druga žena nije bila vredna njegove ljubavi

Ljubavna priča Lijama Nisona i Nataše Ričardson krije potresne i zanimljive detalje.

Ljubav može trajati zauvek. Ipak, možemo se suočiti sa preprekama na putu koje bi nas mogle neočekivano odvojiti od osobe koju najviše volimo. Lijam Nison, poznati holivudski glumac, doživeo je ovakvu tugu kada je izgubio suprugu posle 15-godišnjeg, duboko posvećenog braka.

Nataša Ričardson i Lijam Nison su se prvi put sreli kada su 1993. godine dobili ulogu u filmu Ana Kristi. Lijam je šarmantan čovek koji je veoma zgodan, u bilo kojoj dobi, ali je u to vreme bio poznat po tome što je imao mnogo žena, dok je Nataša bila udata producentom Robertom.

Imali su sjajnu hemiju i na setu i van njega, kaže Liam, koji je tada rekao: „Nikada nisam imao takvu eksplozivnu hemijsku situaciju sa glumicom. Na kraju se Nataša vratila na dug sud Lijama Nisona nakon razvoda, ne obazirući se na reputaciju glumca.

„Drago mi je što se žene zaljubljuju u njega jer znam zašto“, primetila je Nataša.

Uprkos njihovom strasnom udvaranju, Nison nije bio preterano zaljubljen u Natašu u ranim fazama njihove veze, radije je zadržavao svoja osećanja za sebe. Na njen rođendan, on joj je zapravo poslao čestitku sa sledećom porukom. „Stižeš me. Puno ljubavi, Oskar.“

Natašu je uznemirio nedostatak strasti u poruci, verujući da je banalna i da je zvučala kao pismo prijatelju. Stoga je odlučila da ga iskreno pita o budućnosti njihove veze.

Njena iskrenost podstakla je Lijama da bude iskren prema sebi u vezi sa svojim osećanjima, i on je prepoznao da se zaljubio u nju odmah i tamo. „Ovo je stvarno i originalno i nešto je što se mora zaštititi“, rekao je Nison.

Nakon što su oboje prepoznali svoja osećanja, venčali su se 1994. na farmi u Njujorku, kako bi proslavili svoju ljubav. Bili su toliko posvećeni jedno drugom da je Nataša, kada je Lijam Nison dobio ulogu u filmu Nel, pokušala da dobije i ulogu u filmu. Dobili su svoje prvo dete, Majkla Ričarda Antonija Nisona, otprilike godinu dana kasnije. Nataša je ponovo neočekivano zatrudnela ubrzo nakon porođaja, a par je 1996. godine dobio Danijela Džeka Nisona.

Velika nesreća

Godinama kasnije dogodila se tragedija koja je poremetila mir cele porodice. Ričardsonova je u martu 2009. imala nesreću koja je izazvala povredu mozga dok je skijala u Kvebeku u Kanadi. Kada se desio užasan incident, nije nosila kacigu, ali je u početku delovala dobro i odbila je medicinsku pomoć. Ono što je u početku pretpostavila da je lakša povreda glave je zapravo smrtonosna lezija mozga.

Lijam, koji je u to vreme radio u Torontu, odjurio je do bolničkog kreveta svoje žene. Lekari su ga obavestili da se ništa ne može učiniti da je spase. „Ušao sam i rekao joj da je volim. Rekao sam: ‘Dušo, nećeš se vratiti iz ovoga. Udarila si se u glavu.“

Lijam je bio primoran da donese najgoru odluku u svom životu – onu koja bi nepovratno promenila njegov kurs. Pristao je da njegovoj dragoj ženi skine aparat za održavanje života. Nataša Ričardson (45) je, nažalost, umrla 2 dana nakon incidenta.

Nakon što je Nataša preminula, Lijam je odlučio da svoju tugu sakrije privatno i podalje od medija. Dakle, godinama nakon nesreće nije govorio o okolnostima niti je dao bilo kakvu primedbu u medijima. Glumac je 2016. odao počast svojoj ženi tako što je napisao: „Kažu da je najteža stvar na svetu izgubiti nekoga koga voliš. Moja žena je umrla neočekivano. Ona mi je donela toliko radosti. Ona je bila moje sve.“

Uprkos činjenici da ih je život razdvojio, Lijam obeležava svoje blažene bračne godine uz ogromnu pažnju i zaštitu, zahvalan za ljubav koju su oboje osećali jedno prema drugom. „Tih 16 godina koliko sam bio njen muž naučilo me je kako da volim bezuslovno. Moramo stati i biti zahvalni za naše supružnike. Jer, jednog dana, kada podignete pogled sa telefona, njih više neće biti.“

Iako je preminula 2009. godine, bol ponekad može biti intenzivan. „Postoje periodi kada čujem otvaranje vrata“, priznao je Lijam, „i dalje mislim da ću je čuti“.

UDARNA VEST.rs (KurirStil)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare