„Nije nam važno šta se dešava u Zvezdi“ Željko Obradović najavio derbi: Nadam se da će moji momci to shvatiti

Trener Partizana Željko Obradović govorio je pred utakmicu sa Crvenom zvezdom i najavio je derbi sa večitim rivalom, koji je na programu u Evroligi u četvrtak od 18.30.

Partizan će u četvrtak od 18.30 u Štark areni dočekati Zvezdu. 

Biće to prvi večiti derbi ove sezone i to u Evroligi. 

Da pustimo sve stvari koje su se izdešavale u Crvenoj zvezdi, to nije nešto što je važno za nas. Za nas je mnogo važnije da izađemo sa apsolutno drugačijom motivacijom nego što je bila protiv Mege i sa još većom energijom. Igraćemo u areni prd našim navijačima, koji su uvek radili sve ono što mogu za ekipu, Nadam se da će moji momci to shvatiti i da će izaći sa drugačijom motivacijom i energijom. I to je najvažnije. Sve ostale stavri nisu bitne, rekao je Obradović. 

Doživeli su šokantan poraz od Mege u ABA ligi. Na čemu se najviše radilo posle te utakmice i pre ove? 

Analazirali smo utakmicu i pustio sam igrače da idu kući, da se odmore i koncentrišu na ono što sleduje. Nema vremena da se pati, da se raduje. Sezona je tek počela, prvi mesec, devet utakmica, a biće ih 70 i nešto. uobičajene stvari, uz detalje.

Igru Crvene zvezde sa novim trenerom Janisom Sferopulosom nije hteo da komentariše. 

Kao što sam rekao, ne bih se bavio time. prvo da se bavimo nama samima, da shvatzimo šta mi treba da radimo i kako da se ponašano. Želja, motivacija, puna Arena ljudi koji te bodri, da li nekom treba nešto više?

Kakvo je zdravstveno stanje tima? 

Alen Smailagić nije trenirao večeras, ima bol u predelu noge i Ponitka, naravno. Za Alena ćemo sutra ujutru videti da li će biti konkurentan. Ja se nadam, Smajli je uvek bio neko ko je uvek bio spreman da pomogne ekipi. Nadam se da će tako biti i ovog puta, zaključio je Obradović. 


„Ostavio je trag taj kiks!“ Jaramaz najavio derbi kroz prizmu poraza od Mege

Košarkaš Partizana Ognjen Jaramaz odigrao je zapaženu rolu protiv Mege, ali su crno-beli poraženi. Sada je pred 297. večiti derbi govorio o tome da taj kiks jeste ostavio traga, ali da zna kako treba igrati derbi.

Jaramaz je otkrio da je neobično što će protiv Zvezde morati da odigraju dva puta u pet dana.

– Moramo da uđemo od starta veoma agresivno. Da pokažemo našim navijačima da smo bolja ekipa i da se potrudimo. Mislim da će biti veoma izazovno, ipak u pet dana igramo dva derbija. Specifična je situacija, ali nadam se da ćemo doći do pobede – počeo je Jaramaz.

Govorio je i o porazu protiv Mege.

– Ostavio je trag. Trudili smo se da u ovom kratkom periodu popravimo te neke loše stvari koje su se dogodile. Moramo da uđemo bolje u meč, veoma loše smo otvorili meč protiv Mege. Verujem da će i moje partije biti sve bolje vremenom. 

Faktor navijači, Partizan je domaćin?

– Veoma važan faktor. Svi smo svesni koliki nam doprinos daju navijači, naročito za ovaj meč. To će biti od velike koristi za nas i od velike pomoći.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare