„Hvala Dušku Ivanoviću!“ Sferopulos posle prve pobede sa Zvezdom: Da se plašim, ostao bih kod kuće

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu FMP-a u u okviru četvrtog kola regionalne ABA lige rezultatom 83:72. Novi strateg tima sa Malog Kalemegdana debitovao je upravo na utakmici u Železniku, a onda je posle pobede svog tima sumirao utiske.

– Pre svega počastvovan sam što sam postao trener Crvene zvezde. Ovo je veliki klub, želeo bih da se zahvalim predsedniku Čoviću i menadžmentu. Imam velik poštovanje prema mom kolegi Dušku Ivanoviću, koji mi je ostavio tim u dobrom stanju – započeo je novi strateg Zvezde, pa nastavio:

– Teško je za igrače da promene trenera usred sezone. Poslednja svoja četiri tima sam preuzeo u novembru, Zvezdu u oktobru i jasno mi je da im nije lako. Zadovoljan sam onim što sam video. Zadovoljan sam i napadom, trčali smo i pokušali da dođemo do lakih poena. Imali smo 31 asistenciju i srećan sam zbog toga. Želim da igramo kao tim uvek, ali individualno. Imali smo dobrih momenata u odbrani, ali i loših. Rano je da nametnem svoju filozofiju, tek sam došao. FMP je sjajan tim, ovo je prvi tim u ABA ligi koji forsira Pred nama je dugačak put i verujem u ovaj tim.

– Pre svega želim da igramo brže u napadu. Želim da budemo brži i da koristimo atlecizam, takva je moderna košarka. Takođe, želim da razmišljamo svi kao jedan. U odbrani želim da unapredimo neke detalje, ali defanziva je danas bila dobra. Probaću da unapredim komunikaciju između niskih i visokih igrača. Za mene je bitno da u narednom periodu idem putem koji neće zbuniti igrače. Ne možemo da im dajemo mnogo informacija, jer ne možemo sve tako brzo da promenimo. Polako ćemo sistem pokušati da promenimo.

Pričao je i o rosteru.

– Kada sam došao ovde znao sam da je roster kompletiran, verujem svim igračima i verujem da sa ovim igračima možemo da idemo do kraja. Zadovoljan sam kako je Jago odigrao, može da nam donese mnogo lakih rešenja na terenu i mislim da je bio sjajan protiv FMP-a.

Govorio je i o situaciji koja se desila Branku Laziću.

– Osetio je jak bol u predelu rebara. Nemamo više informacija, ali čekamo doktore šta će reći – istakao je, pa govorio o igračima koji nisu igrali:

– Marko je zakačio virus. Trebalo je da igra, ali je osetio probleme, pa se nije našao u sastavu za ovu utakmicu. Nedović je doživeo povredu i čekao doktore o njogovom stanju.

Da li je hrabro ili možda ludo da preuzme tim pred dva večita derbija, bilo je pitanje jednog od novinara.

– Samo je hrabrost nije ludost. Da sam se plašio, ostao bih kod kuće – rekao je kroz osmeh grčki stručnjak.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare