Med i limun u kombinaciji kao eliksir zdravlja? Evo šta kaže nauka

Čine li „čuda“?

Možda ste čuli da napitak od limuna i meda ujutru „čini čuda za zdravlje“. I med i limun sadrže moćna terapeutska svojstva koja u kombinaciji čine odličan tonik za zdravlje, verovanje je koje kruži internetom.

Napitak je zaista jednostavan za pripremu i nije potrebno mnogo truda da ga popijete u jednom potezu. U stvari, većina ljudi počinje da se raduje ovom energetskom napitku u roku od nekoliko dana od početka upotrebe.

I med i limun su popularna hrana koja se obično koristi za aromatiziranje jela i pića. Med se obično koristi kao prirodna zamena za prerađeni šećer, a takođe ima i neke terapeutske upotrebe, kao što je lečenje rana na koži i opekotina.

Limuni su agrumi koji se prvenstveno proizvode zbog kiselog soka. Pulpa i kora se takođe mogu koristiti. Većina zdravstvenih prednosti ovog oštrog voća potiče od visokog nivoa vitamina C i drugih korisnih biljnih jedinjenja.

Uobičajeno je verovanje da kombinovanje ova dva sastojka u napitku može pomoći kod dugog spiska uobičajenih bolesti, uključujući probleme sa varenjem, akne i debljanje.

Dok med i limun imaju mnogo potencijalnih zdravstvenih koristi i korisnih primena, nisu sve tvrdnje o vodi sa medom i limunom podržane naukom, piše „Healthline„.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare