Brnabić sa predstavnicima Misije ODIHR: Vlada u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa 

Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se sa predstavnicima Misije ODIHR, Kancelarije Oebsa za demokratske institucije i ljudska prava, i tom prilikom im zahvalila na posvećenom radu i podršci unapređenju izbornih uslova u Republici Srbiji u prethodnih nekoliko godina.

Brnabićeva je podvukla da je Vlada u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa i da će svi članovi Vlade, kao i državne institucije, biti na raspolaganju članovima misije ODIHR u svakom trenutku, kako bi udruženim snagama došli do zajedničkog cilja, saopšila je Vlada.

Predstavnici ODIHR istakli su da izuzetno cene pažnju koju vlast poklanja njihovim izveštajima i preporukama, navodi se u saopštenju.

Ocenili su da, tokom posete, razgovaraju sa izuzetno širokim krugom zainteresovanih partnera, koji uključuju predstavnike vlasti, opozicije, političkih stranaka, civilnog društva, nevladinog sektora i medija.

Predstavnici ODIHR nedvosmisleno su istakli da prepoznaju rezultate koji su do sada postignuti na polju unapređenja izbornog procesa u Srbiji.

Kako se navodi u saopšenju, obe strane su se saglasile da svakako postoji još prostora za napredak i ono što je potrebno uraditi.

Misija ODIHR boravi ove nedelje u Srbiji kako bi, kroz razgovore sa svim akterima uključenim u izborni proces, donela odluku o prisustvu svoje posmatračke misije tokom predstojećih izbora.

UDARNA VEST.rs(informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare