SPREČENA LIKVIDACIJA U BUDVI! Uhapšen muškarac iz Jermenije, pronađeno oružje sa prigušivačem, silikonske maske

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ – Odeljenja bezbednost Budva su sinoć, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, sprečili likvidaciju i na licu mesta uhapsili M.A. (34) iz Jermenije.

– Budvanska policija je sinoć oko 22.30 časova u ulici Slovenska plaža uočila vozilo marke „VW Polo“ barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. Navedeno vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i dala se u bekstvo.Tom prilikom pripadnici policije su sustigli jedno lice, saopšteno je iz Uprave policije.

Budva, Silikonska maska, oružje
foto: Uprava policije Crne Gore

Odmah su obaveštene sve raspoložive jedinice policije koje su upućene u ovaj deo Budve zajedno sa službenici kriminalističke policije.

– Odmah je izvršena blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima. O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je zajedno sa pripadnicima Odeljenja bezbednosti Budva izvršio uviđaj na licu mesta, navodi se u saopštenju.

Budva, Silikonska maska, oružje
foto: Uprava policije Crne Gore

U vozilu su pronađena dva pištolja marke „Glock“ sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj „Škorpion“ sa prigušivačem i 17 komada municije, dve silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Nakon utvrđivanja identiteta, policija je po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog dela koje je sprečeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbednosti Budva.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Dan)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare