Ivanović iskren posle poraza od Žalgirisa: Evo zašto je Zvezda izgubila dobijen meč u Litvaniji

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, pošto su kao gosti poraženi od Žalgirisa sa 79:74, iako su imali veliku prednost u poslednjem kvartalu.

Kao i prošle godine, Zvezda je imala prednost, sve u svojim u rukama, međutim, u finišu su izabranici Duška Ivanovićaposustali i prepustili pobedu litvanskom timu. Ključan deo meča je bio sredinom četvrte deonice, kada je domaći tim napravio seriju 13-0, pogodio tri trojke u nizu i tako stigao do prednosti, koju do kraja utakmice nisu ispustili.

Nakon neuspeha u Žalgirio Areni se oglasio i Duško Ivanović, strateg crveno-belih, koji je istakao razlog poraza svog tima.

– Na početku i na kraju utakmice smo igrali mekano, u poslednjoj četvrtini nismo igrali dobro odbranu. Ovakve utakmice moraju da se dobiju odmah – istakao je Ivanović.

Dodao je i da su Litvanci pružili sjajnu partiju u četvrtom kvartalu, što je otežalo posao njegovim izabranicima.

– Sjajno su kretali loptu u napadu i to je bio razlog zbog čega smo izgubili meč – zaključio je Ivanović.

Domaćina je do pobede predvodio Rolands Šmits sa 18 poena, Edgaras Ulanovas je dodao 15, a Arnas Butkevičijus 12. Kod srpskog šampiona je Luka Mitrović bio najbolji sa 16, dok je jedan poen manje dodao Miloš Teodosić.

Posle ove utakmice, crveno-beli imaju po jednu pobedu i poraz, dok je Žalgiris i dalje na maksimalnom učinku, pa će deliti prvo mesto na tabeli na kraju drugog kola.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare