PUTIN SE PRVI PUT OGLASIO O SUKOBU U IZRAELU: Jasan primer neuspeha američke politike, ignorisali su interese palestinskog naroda 

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je pogoršanje palestinsko-izraelskog sukoba rezultat neuspeha američke politike i ignorisanja odluka Saveta bezbednosti UN.

– Vidimo, nažalost, naglo pogoršanje situacije na Bliskom istoku. Mislim da će se mnogi složiti sa mnom da je ovo jasan primer neuspeha politike Sjedinjenih Država na Bliskom istoku. SAD su pokušale da monopolizuju rešenje, ali se nažalost nisu bavile pronalaženjem kompromisa prihvatljivih za obe strane – rekao je Putin na sastanku sa iračkim premijerom Mohamedom al Sudanijem u Кremlju.

Vašington je prema njegovim rečima promovisao sopstvene ideje o tome kako bi rešenje trebalo da se odvija i vršio pritisak na obe strane.

– Izvršavajući ovaj pritisak, Sjedinjene Države su svaki put ignorisale fundamentalne interese palestinskog naroda, potrebu sprovođenja odluka Saveta bezbednosti UN o stvaranju suverene palestinske države – dodao je Putin.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/RIA)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare