„OČEKUJEM TEŠKE RAZGOVORE“ Vučić stigao u Granadu: Imaću razgovore sa Makronom i Boreljom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kongresni centar Granade gde će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice.

Vučić je rekao novinarima da će imati sastanak sa premijerom Velike Britanije Rišijem Sunakom, kao i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i predsednikom Francuske Emanueleom Makronom, kao i sa mnogim drugim evropskim zvaničnicima.

– Danas očekujem teške razgovore. Videćemo se kasnije – rekao je on.

Kako se istakao, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri, među kojima i Aleksandar Vučić, će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.


Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron,
 premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: „Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena“.

UDARNA VEST.rs (blic/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare