Boriša Simanić dolazi u Arenu da bodri Zvezdu

Košarkaš Boriša Simanić, koji je na nedavno održanom Mudnobasketu u Manili ostao bez bubrega, doći će večeras u Arenu da podrži Crvenu zvezdu.

Crveno-beli će od 19.00 časova dočekati francuski Asvel u meču 1. kola Evrolige i očekuje se da dvorana bude ispunjena do poslednjeg mesta. Ipak, jedan gost će biti posebno značajan. Reč je o Boriši Simaniću, čoveku na koga je prva asocijacija da je dao bubreg za Srbiju.

Najpre je na društvenoj mreži tviter njegov stric, Mladen Simanić, zagolicao znatiželju kod navijača, objavom da će večeras u Areni biti emotivno.

Informer je pokušao da dobije potvrdu da li će igrač koji je u crveno-belom dresu proveo sedam sezona, zaista večeras biti na utakmici. 

– Dobio je poziv iz kluba da bude gost. Uostalom, njemu je tamo i mesto, Crvena zvezda jeste njegov klub i uvek će biti. Očekuje se da dođe – objasnili su nam ljudi upućeni u organizaciju. 

Četa Svetislava Pešića vratila se iz Manile sa osvojenim drugim mestom, ali istinski heroj bio je Simanić. On je još tokom grupne faze teško povređen i usledila je hitna operacija. To nije bilo dovoljno, pa je kroz nekoliko dana ponovo operisan i odstranjen mu je bubreg. Upskos šoku i teškom zdravstvenom stanju, sve vreme je bodrio saigrače, slao im poruke i hrabrio ih da ne odustaju. Na dočeku u Beogradu, zajedno sa ostalim reprezentativcima bio je na balkonu Skupštine grada. 

Procene lekara su svakako da će, ako oporavak bude tekao u željenom smeru, Simanić normalno nastaviti sa životom, a kroz pola godine mogao bi da se vrati i košarci. Za sada će utakmice gledati kao navijač.  

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare