Marko pomogao Miki da pobegne posle krađe milion evra, sud ga oslobodio: Evo šta mora sad da uradi

Marko I. (45) pomogao je Mirnesi S. (42) da ukrade 1,25 miliona evra od firme za transport novca. Nakon što je ona osuđena na zatvorsku kaznu, njen pomoćnik je sada slobodan čovek.

Regionalni sud u Štutgartu osudio je saučesnika Bosanke Mirnese u milionskoj krađi na uslovnu kaznu.

U novembru 2022. godine Mirnesa, poznata kao Miki, ukrala je 1,25 miliona evra od svog poslodavca, firme Prosegur i pobegla u inostranstvo sa Robertom S. (29), koji je navodno bio mozak čitave operacije i u kojeg je Mirnesa navodno bila zaljubljena.

Zbog ovoga je Mirnesa u julu osuđena na tri godine zatvora.

Marko I, bivši radnik Daimlera iz Zindelfingena, bio je saučesnik u krađi miliona. Organizovao je Mirnesino bekstvo i, uz pomoć švercera, doveo je preko Austrije u Srbiju.

Na sudu je rekao da nije učestvovao u planiranju zločina i da nije znao koliko novca je Mirnesa ukrala. Rekao je da je dobio 50.000 evra plena, prenosi Bild.

Sudija Rajner Gles (62) uzeo je u obzir njegovo priznanje i takođe pretpostavio da Marko govori istinu. Osudio ga je na samo dve godine uslovne slobode i posle šest meseci pustio iz pritvora.

Pored toga, Marko I. mora da vrati 50.000 evra zarade od krađe. Država jednostavno konfiskuje novac kao prihod od krivičnog dela – pod uslovom da se nešto ima. Inače, pretpostavljalo se da je Mirnesa imala 20.000 evra plena. I ovde je regionalni sud naložio konfiskaciju.

Jedno pitanje i dalje je misterija – gde je ostatak plena?

Mirnesa je osuđena na tri godine zatvora, ali uz dobro vladanje, mogla bi da bude na slobodi za 15 meseci.

Za Robertom S. se i dalje traga.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare