UŽIVO PETAR PETKOVIĆ: Različiti nalazi o obdukciji, na njima različiti datumi pucnjave

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas u Palati Srbija iznosi dokaze o događajima u selu Banjska na severu KiM koji pobijaju laži Prištine.

* U danu dok su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti je uhapsio i Lazara koji je pokojnom školskom drugu Stefanu krenuo na sahranu u Vrnjačku Banju

UŽIVO OBRAĆANJE PETRA PETKOVIĆA MOŽETE PRATITI OVDE

10.14 – Različiti nalazi o obdukciji. Petković je ukazao na razmimoilaženja u datumima kad je reč o obukcijama pa se na jednom nalazu navodi kao datum 24. septembar a na drugom kao 25. septembar.

– Tu je jasno da neko laže, mnogo je laži od strane Prištine, Svećlje, Kurtija, a lagali su i obroju ljudi u Banjskoj – 30,40, 90, pa su govorili da je Albanac policajac stradao u unakrsnoj vatri a sad da je stradao od eksploziva, što je predsednik Vučić rekao još prvog dana.

– Vidite da Priština lažira podatke, a jasno vam je da Kurti ima samo jedan cilj a to pokazuju i podaci sa naše 4 opštine sa Severa, da se već 11 odsto Srba iselilo u centralnu Srbiju. Na delu je progon i etničko čišćenje Aljbina Kurtija – naglasio je Petković.

10.00 – U danu dok su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti uhapsio Lazara koji je pošao na sahranu. U danu dok su Srbi sahranjivali svoje najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Jnaićijevića koji je pošao na sahranu školskom drugu Stefanu u Vrnjačkoj Banji. Pre toga privredena su još trojica, a onda i upad u KBC u Mitrovici… Tražili su kuću Milana Radoičića pa su se malo zaneli u ušli u KBC… Kurtijev teror se nastavlja – rekao je Petković na početku konferencije još jednom postavivši pitanje zašto je Euleksu zabranjena istraga. Zašto? Da se prikrije da su Bojan i Igor hladnokrvno ubijeni, da se to sakrije. Do dana-današnjeg nismo dobili odgovor Euleksa na moje drugo pismo koje smo im uputili, tražeći konkretne odgovore na pitanje obdukcije koje je naročito važno kad je reč o ranama i načinu na koji su nastale. On je podsetio na iskaz zaštićenog svedoka koji je video likvidaciju odnosno egzekuciju Bojana koji je bespomoćan ležao na zemlji.

Fotografija svedoči ono što je rekao i zaštićeni svedok a to se vidi i kod ulazne i izlazne rane kod levog oka.

– Upozoravam da je ovo uznemirujuće – rekao je Petković pa pokazao sliku ubijenog Bojana koja svedoči o egzekuciji licem u lice.

Pažnja, uznemirujuća fotografja

Petar Petković
FOTO: PRINTSCREEN/VIDEO PLUS

Nakon tragičnih događaja u Banjskoj 24. septembra, tokom kojih su poginula trojica Srba i albanski policajac, nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu i akcije tzv. kosovske policije na severu.

Prištinska strana već danima iznosi svoju verziju događaja, koje zvanični Beograd negira i ukazuje da je tokom akcije u Banjskoj najmanje jedan Srbin likvidiran nakon što se predao. Srpski zvaničnici najavili su da će insistirati na međunarodnoj istrazi o dešavanjima u Banjskoj.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare