PETKOVIĆ IZNOSI DOKAZE O BANJSKOJ: Uznemirujuće, pokazao sliku ubijenog Bojana koja svedoči o egzekuciji licem u lice

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas u Palati Srbija iznosi dokaze o događajima u selu Banjska na severu KiM koji pobijaju laži Prištine.

UŽIVO OBRAĆANJE PETRA PETKOVIĆA MOŽETE PRATITI OVDE

10.00 – U danu dok su Srbi sahranjivali najmilije, Kurti uhapsio Lazara koji je pošao na sahranu. U danu dok su Srbi sahranjivali svoje najmilije, Kurti je uhapsio Lazara Jnaićijevića koji je pošao na sahranu školskom drugu Stefanu u Vrnjačkoj Banji. Pre toga privredena su još trojica, a onda i upad u KBC u Mitrovici… Tražili su kuću Milana Radoičića pa su se malo zaneli u ušli u KBC… Kurtijev teror se nastavlja – rekao je Petković na početku konferencije još jednom postavivši pitanje zašto je Euleksu zabranjena istraga. Zašto? Da se prikrije da su Bojan i Igor hladnokrvno ubijeni, da se to sakrije. Do dana-današnjeg nismo dobili odgovor Euleksa na moje drugo pismo koje smo im uputili, tražeći konkretne odgovore na pitanje obdukcije koje je naročito važno kad je reč o ranama i načinu na koji su nastale. On je podsetio na iskaz zaštićenog svedoka koji je video likvidaciju odnosno egzekuciju Bojana koji je bespomoćan ležao na zemlji.

Nakon tragičnih događaja u Banjskoj 24. septembra, tokom kojih su poginula trojica Srba i albanski policajac, nastavljaju se pritisci na Srbe na Kosovu i akcije tzv. kosovske policije na severu.

Prištinska strana već danima iznosi svoju verziju događaja, koje zvanični Beograd negira i ukazuje da je tokom akcije u Banjskoj najmanje jedan Srbin likvidiran nakon što se predao. Srpski zvaničnici najavili su da će insistirati na međunarodnoj istrazi o dešavanjima u Banjskoj.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare