KO „PREŽIVI“, PRIČAĆE! Partizan i Crvena zvezda u misiji „PAKLENI OKTOBAR“: Čak 19 utakmica uz DVA večita derbija!

Klupska košarka zamenila je reprezentativnu, pa su tako Partizan i Crvena zvezda ponovo u centru pažnje srpske javnosti.

Tim sa Malog Kalemegdana pobedom protiv Igokee (63:81) počeo je takmičenje u ABA ligi, dok će četa Željka Obradovića u ponedeljak 2. oktobra (19.00) imati premijeru protiv Mornara u Beogradu.

I upravo će u ponedeljak početi misija „pakleni oktobar“ za beogradske večite rivale. Po sistemu ko „preživi“, pričaće, Partizan i Crvena zvezda odigraće ukupno 19 utakmica desetog meseca godine.

Crno-beli će na terenu biti deset puta, dok će crveno-beli imati jedan izazov manje. Uz to, za kraj oktobra zakazana su i dva večita derbija! Krenimo redom…

Posle utakmice protiv Mornara (2. oktobar), Partizan će početi takmičenje u Evroligi i to susretom sa Makabijem u gostima (5. oktobar). Zatim slede Krka u gostima (8. oktobar), Asvel, takođe u gostima (12. oktobar), Cibona kući (14. oktobar), Barselona u Beogradu (17. oktobar), Olimpijakos u Pireju (19. oktobar), pa za kraj meseca gostovanje Megi (22. oktobar) i dva večita derbija, oba pred grobarima (26. oktobra Evroliga i 30. oktobra ABA liga).

Raspored Partizana za oktobar

Partizan – Mornar 2. oktobar

Makabi – Partizan 5. oktobar

Krka – Partizan 8. oktobar

Asvel – Partizan 12. oktobar

Partizan – Cibona 14. oktobar

Partizan – Barselona 17.oktobar

Olimpijakos – Partizan 19. oktobar

Mega – Partizan 22. oktobar

Partizan – Crvena zvezda 26. oktobar

Partizan – Crvena zvezda 30. oktobar

Sa druge strane, Crvena zvezda će, kao što smo naveli, odigrati jednu utakmicu manje jer je susret prve runde ABA lige protiv Igokee igrala u septembru, ali je raspored tima sa Malog Kalemegdana u oktobru takođe veoma težak. Prvo sledi susret protiv Asvela na startu Evrolige u Beogradu (5. oktobar), zatim u prestonicu Srbije stiže Cedevita Olimpija (8. oktobar), pa će crveno-beli na dva vezana gostovanja – Žalgirisu (13. oktobar) i Borcu iz Čačka (15. oktobar). Potom sledi duplo kolo Evrolige gde će Zvezda dočekati Monako (18. oktobar) i gostovati Virtusu u Bolonji (20. oktobar), a za kraj meseca crveno-beli igraju protiv FMP-a kući (23. oktobar) i dva puta gostuju Partizanu (26. oktobra Evroliga i 30. oktobra ABA liga).

Raspored Crvene zvezde za oktobar

Crvena zvezda – Asvel 5. oktobar

Crvena zvezda – Cedevita Olimpija 8. oktobar

Žalgiris – Crvena zvezda 13. oktobar

Borac – Crvena zvezda 15. oktobar

Crvena zvezda – Monako 18. oktobar

Virtus Bolonja – Crvena zvezda 20. oktobar

Crvena zvezda – FMP 23. oktobar

Partizan – Crvena zvezda 26. oktobar

Partizan – Crvena zvezda 30. oktobar

Dakle, kada se sve sabere i oduzme – oktobar će biti mesec košarke i večite ćemo gledati u spektakularnim utakmicama. A, kao što smo naveli – ko „preživi“, pričaće!


UDARNA VEST.rs (Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare