Sve o timu Partizana pred start sezone: Očekivanja u Evroligi, tim, transferi, prednosti i mane

Ako se po jutru dan poznaje, crno-bele očekuje uspešna sezona

Pred navijačima u Srbiji je nova sezona u Evroligi od koje svi imaju velika očekivanja. Kako će i Partizan i Crvena zvezda, drugi put u nizu, zajedno predstavljati Srbiju, Telegraf je pripremio i specijal, u kom će pokušati da približi čitaocima šta se sve može očekivati od klubova učesnika.

Kada je reč o crno-belima, iza tima Željka Obradovića je jedna od najuspešnijih sezona poslednjih godina. Još od 2010. godine i Pariza, crno-beli nisu bili bliži ulasku među četiri najbolja tima Evrope. Posle ulaska u Top 8, odigrano je pet, više nego zanimljivih, duela sa Real Madridom, a Kraljevići su uspeli da nadoknade prednost srpskog tima, i na kraju odu u Kaunas i podignu pehar namenjen pobedniku takmičenja.

TIM: Partizan NIS

Glavni cilj je ispounjen, osvojena je ABA liga. Sve to, daje vetar u leđa svima u klubu da sa mnogo optimizma odgovore na izazove koji predstoje.

Očekivanja svih u klubu, kao i navijača su drastično porasla. Tako, pred start sezone, sačuvan je kostur tima, koji je dopunjen adekvatnim pojačanjima.

Transferi: 

Došli: Ognjen Jaramaz, a došli su još Frenk Kaminski, Pi Džej Doužer i Mateuš Ponitka.

Otišli: Matijas Lesor, Dante Eksum, Janis Papapetru, Jam Madar,

Produženi su ugovori sa Kevinom Panterom, Zekom Ledejom, Aleksom Avramovićem i Džejmsom Nanelijem.

Roster: Aleksa Avramović, Pi Džej Doužer, Aleksa Avramović, Savo Drezgić, Đorđe Jovanović, Ognjen Jaramaz, Mateuš Ponitka, Danilo Anđušić, Džejms Naneli, Kevin Panter, Tristan Vukčević, Alen Smailagić, Balša Koprivica, Zek Ledej, Frenk Kaminski.

Trener: Željko Obradović

Pripreme: 

Partizan je odigrao osam jakih provera, i upisao pet pobeda, protiv Hapoela, Turk Telekoma, Fuenlabrade, Mege i Igokee, kao i poraze od Studentskog centra, u finalu ABA Superkupa, ali i Efesa i Bajerna na turniru u Atini.

Prvi meč u ABA ligi, crveno-beli igraju protiv Igokee 30. septembra od 20 sati u Laktašima, dok crno-beli dočekuju Mornar 2. oktobra od 19 sati. Prvi meč u Evroligi Paritzan igra u Tel Avivu protiv Makabija, 5. oktobra, od 20 sati. Kada je reč o Večitom derbiju, prvi je 26. oktobra od 20:30 u Evroligi, a potom 30. oktobra od 20 sati u ABA ligi.

Prednosti / Mane: Glavni adut Partizana u predstojećoj sezoni jeste kompaktan tim. Veći deo igrača od prošle sezeone ostao je na okupu, što nije bio slučaj tokom brojnih ranijih sezona. Uz to, dovedena su pojačanja koja bi adekvatno trebalo da zamene one koji su otišli.

Znanje i iskustvo Željka Obradovića bez sumnje predstavlja dodatni faktor zbog koje navijači crno-belih opravdano mogu da očekuju dobre rezultate.

Naravno, ništa bez navijača. Od početka do kraja prošle sezone, Arena je bila ispunjena do poslednjeg mesta. U nekoliko navrata, obarani su i rekordi po poseti, a huk sa tribine često je predstavljao veliki problem za sve protivničke ekipe, što su igrači i isticali tokom brojnih intervjua. Zanimljivo, prodato je oko 13.000 sezonskih ulaznica, pa sama činjenica da svaki tim koji kroči u Arenu čeka takav broj domaćih navijača stvara nelagodnost kod protivnika.

Kada je reč o manama, nepoznanica je na koji način su Pi Džej Dozijer, Frenk Kaminski, Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka uspeli da se prilagode. Kod Jaramaza, koji je povratnik, period prilagođavanja ne bi trebalo da postoji. Ali, kod stranaca će svakako biti potrebno izvesno vreme da odgovore na zadatke koje klub pred njih postavlja. Tako, njihova forma će imati značajnu ulogu i u rezultatima koji se očekuju već od prvog odigranog meča.

Takođe, ono što su navijači očekivali jeste još jedno zvučno pojačanje. Tokom leta pominjana su brojna imena, kao i igrači iz NBA lige. Ali, za sada, klubnije objavio novo ime. O novom transferu govorio je i trener Željko Obradović, a glavni zaključak jeste da klub prati tržište igrača, pa će shodno tome i reagovati.

Predikcija: TOP 8


UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare