Beskvasni hleb za posni doručak: Recept koji će vas vratiti u detinjstvo 

Danas slavimo Krstovdan, praznik kada se treba ustručavati od mrsne hrane, a po mnogima treba jesti hleb i grožđe.

Zato vam u nastavku dajemo savet kako da po najboljem receptu pripremite beskvasni hleb koji će vas ceo dan držati sitim.

Sastojci:

  • 600 g integralnog brašna (heljda, spelta ili bilo koje drugo brašno)
  • 300 ml vode
  • malo soli
  • kašičica čia semenki
  • kašičica lana
  • kašičica semenki golice

Priprema:

Trećinu količine brašna pomešajte sa 200 mililitara vode i ostavite da odstoji nekoliko sati, možete i preko noći. Posle toga dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte špatulom.

Tepsiju u koju ćete peći hleb nauljite i obložite papirom za pečenje. Sipajte hleb u tepsiju i po njemu možete posuti susam, pa stavite u zagrejanu rernu da pečete.

Pecite na 150 stepeni, kako ne bi unutra ostalo živo već da se ravnomerno sve lepo ispeče i hleb dobije zlatnu koricu. Možete posle pola sata da povećate malo temperaturu, kako vam volja.

Gotov je hleb kada dobije zlatnu boju.

Prijatno!

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare