EVO KO JE DRUGI KRIMINALAC S POTERNICE KOJI JE UHAPŠEN U SARAJEVU: Darku Duloviću sudili za surovu egzekuciju na Autokomandi!

Darko Dulović još je jedan saradnik ozloglašenih klanova iz Beograda koji je juče uhapšen u luksuznom sarajevskom stambenom kompleksu, kula Sarajevo, a koji je odavno poznat policiji iz čitavog regiona.

Dulović je je zbog trgovine narkoticima bio u zatvoru u Crnoj Gori dok ga je Srbija potraživala zbog sumnje da se dovodi u vezu sa ubistvom bivšeg pripadnika SAJ, a kasnije vozača i obezbeđenja Filipa Koraća, Siniše Milića zvanog Boske, na Autokomandi u Beogradu 2018. godine.

Duloviću se sudilo u odsustvu, a oslobađajujućom sudskom presudom ukinut mu je ranije određen pritvor i povučena poternica koja je za njim bila raspisana.

– On se teretio da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi, ali sudsko veće u Beogradu je jednoglasno donelo oslobađajuću presudu – podseća sagovornik Kurira.

Automobil koji je vozio Milić eksplodirao je 19. juna 2018. godine u 13 sati na semaforu na prometnoj raskrsnici Ustaničke ulice i Južnog bulevara kod restorana „Franš“.

Prednji deo automobila je potpuno uništen, a vozač Milić bio je živ još neko vreme. Tih desetak minuta koje je poživeo bio je u strašnim bolovima jer su mu obe noge bile raznete.

– Kao što je poznato, u ratu klanova koji traje već godinama, Korać je navodno bio u tom trenutku tražena meta. Milić je, navodno bio uvek u kontaktu samo sa njim i isključivo sa njim dogovorao maršute kojima se kreću, jer nikome nije verovao – izneo je tada izvor Kurira nepoznate detalje.

On je naveo i da je posle ubistva Milića, advokat Dragoslav Miša Ognjanović postao zabrinut za sopstvenu bezbednost. Samo mesec i po dana kasnije, ubijen je i on.

Dulović je prethodno osuđen na dve i po godine zatvora, a 21. juna 2016. godine uhapsila ga je crnogorska granična policija, nakon što su on, njegov rođak Aleksandar Dulović iz Bijelog Polja i Dragana Tarić iz Berana odbacili 287,5 grama heroina i pištolj u kome je bilo šest metaka. Darko je tada uhapšen, dok je njegov rođak pobegao. Posle nekoliko meseci pušten je iz pritvora, i tada se prema operativnim informacijama, vratio u Srbiju.

Darko Dulović se još kao maloletnik, u oktobru 2007. godine, našao na stranicama „crne hronike“nakon što je na ranjen na splavu „Blejvoč“. Naime, Dulović i njegov drug Bojan M, koji je takođe bio maloletan, pokušali su da uđu na splav, ali im obezbeđenje nije dozvolilo. Otišli su, ali su ubrzo vratili sa drugovima i naoružani šipkama i kamenjem.

U tom sukobu, Veljko Belivuk, koji je radio u obezbeđenju splava navodno je pištoljem udario po glavi Bojana M. a zatim i metalnom barskom stolicom, dok je Dulovića ranio u nogu.

USARNA VEST.rs (Kurir.rs / Ekipa Kurira)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare